Αλλαγές σε χαρακτηριστικά της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε για τεχνικά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι μελετητές του έργου των εταιρειών NAMA A.E. και Καραβοκύρης Γ. και συνεργάτες Α.Ε. καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων. Σε ερώτηση για το αν αυτή η σύσκεψη αφορούσε την ενημέρωση του νέου αντιπεριφερειάρχη για την κατασκευή του αγωγού ή εάν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για την κατασκευή του έργου

Ο κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



ο κύριος Χατζηπέρος απάντησε ότι το ζήτημα της κατασκευής του αγωγού είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Ωστόσο τόνισε ότι οι μελέτες πρέπει να έχουν πληρότητα ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και υπερτιμολογήσεις. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Χατζηπέρος είπε ότι θεωρεί υπερβολική τη διάμετρο του αγωγού, εξηγώντας ότι αυτή η διάμετρος θα παρείχε στην Αίγινα 45.000 κυβικά νερού την ημέρα, ενώ σήμερα οι ανάγκες σε περιόδους αιχμής είναι γύρω στις 8.000 κυβικά. Χαρακτήρισε το έργο ως "φαραωνικό" και πρότεινε στους μελετητές την τοποθέτηση αγωγού τέτοιας διαμέτρου, που θα μπορεί να μεταφέρει στο νησί 20.000 κυβικά την ημέρα.

Οι αλλαγές που προτείνει ο κύριος Χατζηπέρος αφορούν επίσης και τον τρόπο που θα σκεπαστεί ο αγωγός στο όρυγμα που θα δημιουργηθεί με τη μέθοδο jetting. Προτείνει δηλαδή αυτό να γίνει φυσικά με τα ρεύματα και την άμμο, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμπιεστεί ακόμη περισσότερο το κόστος. Ο κύριος Χατζηπέρος έκανε αναφορά, σε μελλοντική κατασκευή και δεύτερου αγωγού, ώστε να διασφαλιστεί 100% το νησί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png