Έντονες αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς για την υπόθεση των "Οχυρών" στην Πέρδικα.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς της Πέρδικας και της Αίγινας για την υπόθεση των "Οχυρών", κατά τη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας. Η συνεδρίαση έγινε το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής, που ήταν κατάμεστο από κόσμο ο οποίος ήθελε τόσο να ενημερωθεί, όσο και να καταθέσει τη δική του άποψη ή δεδομένα σχετικά με την υπόθεση. Το ζήτημα το οποίο έρχεται αύριο το απόγευμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να απασχολήσει ζωηρά την κοινή γνώμη της Αίγινας το επόμενο διάστημα, καθώς όπως διεφάνη, τόσο η πρόθεση των κατοίκων, όσο και των φορέων είναι να αντισταθούν με κινητοποιήσεις σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Πέρδικας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτοικοι της περιοχής που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο γνώριζαν την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της περιοχής των "Οχυρών" το 1936, κατέθεσαν όσα ήξεραν, ενώ άλλοι κατέθεσαν ιστορικά στοιχεία ή πρότειναν τρόπους αντίδρασης. Πάντως εκτός από τη συζήτηση που απέφερε μία βάση για την κατανόηση του θέματος, συγκεντρώθηκαν οι πρώτες υπογραφές από κατοίκους της περιοχής και φορείς του νησιού που υποστηρίζουν την ανάδειξη της περιοχής με μίας ήπιας μορφής παρέμβαση, για τη δημιουργία ενός μουσείου του Πολεμικού Ναυτικού και της ιστορίας της περιοχής.

Τη συζήτηση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Αντώνης Ντελής και Κυριάκος Τρίμης, εκπρόσωποι φορέων του νησιού, κάτοικοι της Πέρδικας, αλλά και άλλων περιοχών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png