Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Στα πλαίσια της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων επισκέφθηκε το Καποδιστριακό «Ορφανοτροφείο» της Αίγινας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Μούρτζη, με υψηλόβαθμα στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, και τον Τμηματάρχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Νήσων κ. Κουμέλη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αξιολογηθούν οι απαιτούμενες εργασίες και διαδικασίες για την τμηματική επισκευή του κτιρίου και επανάχρηση του σύμφωνα με τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε να αποδοθεί προς χρήση στο Δήμο και τους πολίτες της Αίγινας αλλά και για την ανάδειξη του μνημείου το οποίο αποτελεί την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.
Παράλληλα αποφασίστηκε η σύγκλιση σύσκεψης στο εγγύς μέλλον για το ξεκαθάρισμα των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό έχουν εξασφαλιστεί στον προϋπολογισμό της 2,3 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.
Επιπλέον δήλωσε ότι το όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδας παραμένει επίκαιρο και σήμερα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png