Περιφέρεια Αττικής. Αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ σε παραλίες της Αγίας Μαρίνας και του Αγκιστρίου με ηλεκτροκίνητες ράμπες κολύμβησης.

Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 14/4/2016, την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική, κας Θανοπούλου Κατερίνας για προμήθεια και τοποθέτηση 17 διατάξεων αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες της Αττικής, καθώς και την αναβάθμιση και συντήρηση των ήδη υπαρχουσών 18 διατάξεων.
Η Περιφέρεια Αττικής, ιεραρχώντας ως βασική αρχή στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής, προχωρά στην τοποθέτηση των 17 επιπλέον ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα και στην ταυτόχρονη τεχνική και λειτουργική αναβάθμιση τους.
Σε συνεργασία με τους Δήμους, πρόκειται να τοποθετηθούν 17 επιπλέον διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους Πολίτες με Αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.
Οι νέες διατάξεις πρόκειται να τοποθετηθούν στις παραλίες:
1. Παραλία Κινέτας, Δήμου Μεγάρων
2. Παραλία Ψάθας, Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας
3. Παραλία Πόρτο Γερμενό, Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας
4. Παραλία Νέα Πέραμος, Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας
5. Παραλία Σκάλα, Δήμου Αγκιστρίου
6. Παραλία Αγ. Μαρίνας, Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, Δήμου Αίγινας
7. Παραλία Καναλιού, Δήμου Πόρου
8. Παραλία Τ.Κ. Μεγαλοχωρίου-Βαθύ, Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων
9. Παραλία Αγ. Νικολάου, Τ.Κ. Λουτρόπολης Μεθάνων, Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων
10. Παραλία Αγ. Πελαγίας, Δήμου Κυθήρων
11. Παραλία Βουλιαγμένης, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
12. Παραλία Βούλας, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
13. Παραλία Βάρκιζας, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
14. Παραλία Πουνταζέζα, Δήμου Λαυρεωτικής
15. Παραλία Πόρτο-Ράφτη, Δήμου Μαρκόπουλου
16. Παραλία Αρτέμιδας, Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας
17. Παραλία Αγίων Απόστολων, Δήμου Ωρωπού
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολιστικές παραλίες- προσβάσιμος τουρισμός» και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει ουσιαστικά την αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη του τουρισμού.
Η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου των προσβάσιμων παραλιών, προέκυψε από την θετική ανταπόκριση των Ατόμων με Αναπηρία στις μέχρι τώρα 18 παραλίες στις οποίες λειτουργούν οι συγκεκριμένες διατάξεις.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής
Τηλέφωνα: 213 2063788 - 677
Fax: 213 2063670
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png