Να συνεχιστεί ο διαγωνισμός για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας αποφάσισε το ΣτΕ.

Να συνεχιστεί ο διαγωνισμός για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας αποφάσισε το ΣτΕ, αναφέρει το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο η Aντιπεριφέρεια Νήσων: Είναι γνωστό ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ιδίως η Αίγινα υποφέρουν από σοβαρές ελλείψεις υποδομών και δη, υποδομών αναφορικά με το νερό. Μέχρι σήμερα, η κάλυψη των  αναγκών των περίπου 13.550 κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών και τουριστών του νησιού της Αίγινας γίνεται μέσω ειδικών υδροφόρων πλοίων,

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


τα οποία μεταφέρουν 2,4-2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως, με κόστος μεταφοράς περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Μέρους του εν λόγω κόστους καλύπτει ο Δήμος Αίγινας, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και συχνά αδυνατεί να εξοφλήσει το κόστος μεταφοράς του νερού στους υδρομεταφορείς ιδιοκτήτες των υδροφόρων πλοίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά, το νησί να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον φόβο της έλλειψης νερού.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα έρχεται να επιλύσει το έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ, το οποίο συνιστά έργο πρώτης προτεραιότητας για την Π.Ε. Νήσων Περιφέρειας Αττικής. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 30.135.000 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ προκηρύχθηκε στις 25.11.2015,  θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες και η διαγωνιστική διαδικασία του προχωράει με ταχείς ρυθμούς από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Λόγω της σπουδαιότητας και του μεγέθους του συγκεκριμένου έργου για το νησί της Αίγινας, εκδηλώθηκε έντονο το ενδιαφέρον σημαντικών κατασκευαστικών εταιριών προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, ασκήθηκαν τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να απορριφθούν συνδιαγωνιζόμενες εταιρίες από το διαγωνισμό, κάτι που θα καθυστερούσε σημαντικά την διαγωνιστική διαδικασία.

Ευτυχώς όμως, ένα σημαντικό εμπόδιο για την υλοποίηση του έργου προσπεράστηκε οριστικά με την σημερινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε και τις τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, κάτι που επιτρέπει  να γίνει αξιολόγηση των τεχνικών προτάσεων των διαγωνιζόμενων εταιριών, να βγει βαθμολογία και να αναδειχθεί η ανάδοχος εταιρία του έργου.

Κατόπιν αυτού, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Τάκης Χατζηπέρος δήλωσε: "Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση για  την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απεμπλέκει από δικαστικές διαμάχες προς το παρόν ένα σημαντικό έργο δημοσίου συμφέροντος για τους πολίτες της Αίγινας. Το έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ είναι έργο ουσίας, το οποίο θα βάλει τέλος στο μεγάλο και κοστοβόρο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, όπως απαιτούν οι χιλιάδες κάτοικοι του εδώ και δεκαετίες. Αυτό το έργο η Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί διακαώς να υλοποιήσει προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο καλείται να υπηρετεί".
Ο τεράστιος κοινός αγώνας της Περιφερειάρχη,  του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου ευοδώνεται, ελπίζουμε χωρίς άλλα εμπόδια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png