Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου. Συνάντηση "Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής" με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Το προεδρείο του "Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής" συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αποστόλου Ευάγγελο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος ως Επίτιμος Πρόεδρος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία συμμετοχής στο πρόγραμμα Leader, o Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας κος Μούτρζης Δημήτρης, ο Δήμαρχος Τροιζήνας- Μεθάνων κος Καραγιάννης Κωνσταντίνος, ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων κος Μπογιατζής Δημήτρης, ο κος Μπερέτσος Μαρίνος Γενικός Διευθυντής και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου κος Πλατής Σταύρος.
Στη συνάντηση γνωριμίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και εξαιτήθηκαν τα προβλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση αυτό της χρηματοδότησης των μελετών, το οποίο αποτελεί και το αγκάθι για όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Ο υπουργός άκουσε με κατανόηση τα θέματα και δήλωσε ότι η νησιωτικότητα και  η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, αποτελεί ιδιαίτερο μέλημα για το Υπουργείο.  Επίσης, ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση του φιστικιού της Αίγινας –προϊόντος ΠΟΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης των νησιών σε συνδυασμό με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε.
Η αρχή έγινε με το Leader και έχει υποβληθεί αίτημα στο πρόγραμμα LIFE  με την επωνυμία Green Kythera.