Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για την 9η Γιορτή Φιστικιού στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το 9ο φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα. Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου και συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Μούρτζη, τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Πρόεδρο ΚΕΔΑ κ. Καίτη Σαλπέα και τους εθελοντές για την επιτυχημένη διοργάνωση της γιορτής.
Στον χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο ΚΕΔΑ για την πρόσκληση στην Αίγινα, που αποτελεί ένα κανάτι γεμάτο Ιστορία, Πολιτισμό  και Παράδοση (κατά τη ρήση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου). Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν την Πρωτογενή Παραγωγή και την Καινοτομία.
Οι εκδηλώσεις για το Φιστίκι έχουν γίνει πλέον θεσμός. Η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει στοχευμένα και εμβληματικά έργα βελτίωσης των υποδομών, όπως είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός ΕΥΔΑΠ για την μεταφορά του νερού από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, βελτίωση του οδικού δικτύου, λιμάνια κλπ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ημερίδα που οργανώνουν κάθε χρόνο ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αίγινας με τίτλο «Σύγχρονες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Ελληνικής Γεωργίας. Ευφυής γεωργία στην περίπτωση της καλλιέργειας της φιστικιάς Αιγίνης». Στην εν λόγω ημερίδα παρέστησαν οι Βουλευτές κ.κ. Ελένη Σταματάκη (Α΄Πειραιά), Ευαγγελία Καρακώστα (Β΄Πειραιά), ο Πρόεδρος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Αττικής και η Δ/ντρια της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Νήσων κ. Σταματίνα Ράφτη. Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Νίκο Αλυφαντή για την πρωτοβουλία του η οποία, με τις επιστημονικές παρεμβάσεις των ομιλητών, στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την αύξηση της παραγωγής και την μείωση του κόστους. Ιδιαίτερα για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και την μείωση του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού, η Περιφέρεια κατασκευάζει τον υποθαλάσσιο αγωγό για την μεταφορά του νερού στην Αίγινα, μελετάει την κατασκευή φράγματος στο Ρέμα της Σκοτεινής καθώς επίσης μελλοντικά και την επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών προκειμένου να βελτιωθεί ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png