Ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος για την ημερίδα για την αλιεία και το έργο της Βλυγάδας.


Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε την Αίγινα όπου συμμετείχε και εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με θέμα την Αλιεία.
Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχε εκ μέρους της Βουλής η Βουλευτής Α΄ Πειραιά Ε. Σταματάκη, εκ μέρους του ΥΠΕΝ ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Αίγινας Δ. Μούρτζης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αλιείας Π. Τουτουντζή, υπηρεσιακοί παράγοντες, φορείς και κάτοικοι της Αίγινας.
Ο κος Χατζηπέρος στην παρέμβαση του, αφού μετέφερε το χαιρετισμό της Περιφερειάρχη, τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή, τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, που είναι το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας.
Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο τομέα αυτό και είναι πολλά. Αναφορικά με την αλιεία πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες και βέβαια να βρεθούν μέτρα για την εφαρμογή τους. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο βέβαια θα πρέπει να ολοκληρωθεί με ουσιαστική συζήτηση και διαβούλευση. Αναφορικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες η Περιφέρεια έχει σταθερή θέση όσον αφορά στην αναθεώρηση της Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 περί “Έγκρισης Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες …” (ΦΕΚ 2505/Β/4-11-2011), η οποία ψηφίστηκε δια περιφοράς μέσα σε ένα απόγευμα πριν πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ημερίδα της οποίας τα αποτελέσματα τα αναμένουμε.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού, όπως είναι η γέφυρα της Βλυχάδας η οποία δόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, ο καθαρισμός των ρεμάτων και η γέφυρα στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής η οποία πρόκειται να ανακατασκευαστεί σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png