Ο κ. Π. Χατζηπέρος για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε χτες 23/04 το νησί της Αίγινας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η πραγματοποίηση της ημερίδας αναφορικά με τα Σχέδια Βελτίωσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής όσο  και η αυτοψία στα εκτελούμενα έργα στο νησί.

Αρχικά, δεδομένης της υψηλής προτεραιότητας της Περιφέρειας Αττικής στην αντιπλημμυρική θωράκιση, ο κ. Χατζηπέρος ενδιαφερόμενος  για την εξέλιξη του έργου ανακατασκευής της γέφυρας της Σκοτεινής, πραγματοποίησε αυτοψία προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, αλλά και να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  ολοκλήρωσης του. Με την ανακατασκευή του έργου, η ωφέλιμη διατομή της γέφυρας τριπλασιάζεται τουλάχιστον.  Με το έργο αυτό, θα αποφεύγονται στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα από τα οποία είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές στο παρελθόν.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπό κατασκευή γήπεδο/στάδιο του νησιού, όπου μόλις ξεκίνησε η εφαρμογή του χλοοτάπητα. Το έργο βαίνει βάσει χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου για να αποδοθεί στους κατοίκους και την αθλούμενη νεολαία του νησιού της Αίγινας, το οποίο δεν διαθέτει άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ολοκληρώνοντας το σκοπό του ταξιδιού του, ο Αντιπεριφερειάρχης κατά την έναρξη της ημερίδας στο Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση του κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης» πρ. 3.000.000€ από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής καθώς και για τα λοιπά εκτελούμενα έργα στο νησί, ήτοι την ανακατασκευή της γέφυρας της Σκοτεινής, του δημοτικού γηπέδου, του κλειστού γυμναστηρίου, τη βελτίωση της οδοποιίας, αλλά και το θεμελιώδους σημασία έργο του υποθαλάσσιου αγωγού. Κατόπιν, τόνισε την ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής για την πρωτογενή παραγωγή και ενημέρωσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής για τις Δράσεις και Παρεμβάσεις της ΠΕ Νήσων στον τομέα αυτόν. Τελικός Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος ΠΟΠ (φιστίκι Αιγίνης).

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αίγινας Μούρτζη Δημήτριο, όπως επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εκτενή ενημέρωση που παρείχαν αλλά και παρευρισκόμενους αγρότες για το ενδιαφέρον τους. Ανακοίνωσε, ευκαιρίας δοθείσης, ότι η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικούς δικαιούχους παρατείνεται μέχρι την 5η Ιουνίου 2018. Επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής προωθεί και στηρίζει τόσο τη συνεργασία όσο και κάθε εποικοδομητική πρόταση όλων των εμπλεκόμενων ενδιαφερόμενων φορέων αλλά και μεμονωμένων πολιτών  προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png