Ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων για τη νεοσύστατη Περιφέρεια Αττικής.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έγιναν από το Δήμο της Αίγινας για την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κύριος Σπύρος Σπυρίδων βρήκε την ευκαιρία να μας μιλήσει για τις πρώτες στιγμές του νεοσύστατου θεσμού της Περιφέρειας, την Αιρετή Περιφέρεια Αττικής, το ρόλο του ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ανήκει και τα προβλήματα που ο ίδιος έχει διαπιστώσει από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σε αυτές τις πρώτες στιγμές της γέννησης του νέου θεσμού.

Αρχικά και σε σχέση με τις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αίγινας, ο κύριος Σπυρίδων δήλωσε συγκινημένος από την ιστορία των χώρων στους οποίους ξεναγήθηκε, κατατάσσοντας τον Ιωάννη Καποδίστρια σε μία από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδας, θεωρώντας ότι η διαδρομή του Ελληνικού Κράτους θα ήταν πολύ διαφορετική αν δεν είχε δολοφονηθεί. Σημείωσε μάλιστα ότι η πολιτεία πρέπει να σκύψει στο θέμα των Καποδιστριακών Κτηρίων, αλλά και η Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να συμβάλει στην ανακατασκευή του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, καθώς εκεί ήταν το πρώτο Βουλευτήριο. Ο κύριος Σπυρίδων αναφορικά με την προσφορά της ΔΕΗ, του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ, τη χαρακτήρισε αποζημίωση, είπε ότι αν και το ποσό είναι μεγάλο, είναι πολύ μικρό για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

"Είμαι ενεργό μέλος της Περιφέρειας, στην αντιπολίτευση βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των τόπων. Υπάρχουν πεδία όπου μπορούμε να αναπτύξουμε συνθετικές αντιπαραθέσεις, όταν όμως πρόκειται για συγκεκριμένα θέματα που μόνο κακόβουλοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν, θα είμαστε ενωμένοι και ένα από αυτά θα είναι η συντήρηση και η αναδιάρθρωση των κτισμάτων που έχουν σχέση με την Καποδιστριακή περιοχή της Αίγινας και όχι μόνο αυτά. Είμαι στην οικονομική επιτροπή, στην επιτροπή αυτή που αποφασίζει για τα οικονομικά της Περιφέρειας και μπορώ να πω ότι όταν έρθει ως θέμα η επιχορήγηση για τη συντήρηση των κτηρίων αυτών, θα είμαι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της υπόθεσης αυτής. Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει σε ένα περιβάλλον που όπως το είχαμε περιγράψει προεκλογικά δεν είναι το καλύτερο" είπε ο κύριος Σπυρίδων, ενώ την χαρακτήρισε "θεσμικό πείραμα" συμπληρώνοντας ότι: "Υπάρχουν ελλείψεις σε θεσμικό επίπεδο, υπάρχουν ελλείψεις ακόμη και σε κτήρια και σε χώρους που είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει". Τόνισε ότι υπάρχουν οργανωτικά θέματα, ενώ δεν υπάρχει κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας. "Βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και θα πρέπει ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που είχαμε, όλοι να συμβάλουμε ώστε να στεριώσει αυτός ο θεσμός και με τη σειρά του να αποδώσει αυτά που πρέπει στους πολίτες".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png