Συνέχεια προβλημάτων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αίγινας στην πολεοδομία. Δέσμευση για την ενίσχυση με δέκα επιπλέον υπαλλήλους.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας και των άλλων νησιών της Αντιπεριφέρειας συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Για το ζήτημα εξέδωσε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Σπύρος Σπυρίδων όπου αναφέρει τα ακόλουθα: "Το μεγάλο πρόβλημα της δυσλειτουργίας της  Πολεοδομίας Πειραιά, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στη Νομαρχία ενώ τώρα υπάγεται στον Δήμο Πειραιά, ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Σπύρος Σπυρίδων.

Ο κ. Σπυρίδων, αφού αναφέρθηκε στο ατελές νομοθετικό πλαίσιο που σχετίζεται με τη μεταρρύθμιση  του «Καλλικράτη», επεσήμανε τη δραματική μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη λειτουργίας της Πολεοδομίας στη νέα της δομή. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρίδων, όταν η Πολεοδομία ανήκε στη Νομαρχία είχε πενήντα οκτώ (58) μονίμους υπαλλήλους και οκτώ (8) συμβασιούχους, ενώ με το νέο καθεστώς αναγκάζεται να λειτουργεί με δέκα οκτώ (18) μονίμους υπαλλήλους και κανέναν συμβασιούχο. Αποτέλεσμα της σοβαρής αυτής υποστελέχωσης είναι να έχει σταματήσει η έκδοση οικοδομικών αδειών στα νησιά και να έχει σχεδόν μηδενιστεί η ελάχιστη εναπομείνασα οικοδομική δραστηριότητα.

Απαντώντας  στην εισήγηση του κ. Σπυρίδωνα, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων ανέλαβαν τη δέσμευση ότι η Πολεοδομία Πειραιά θα ενισχυθεί  άμεσα με 10 ακόμη υπαλλήλους".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png