Σπ. Σπυρίδων: "Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα την ύδρευση της Αίγινας".

Σπύρος Σπυρίδων. Δελτίο Τύπου.
Σε ανοιχτή συγκέντρωση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος ύδρευσης της Αίγινας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού, συμμετείχε ο Σπύρος Σπυρίδων.

Κατά  την εισήγησή του, ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στην διαχρονική έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής του ελληνικού κράτους, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μετά από 4 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης δεν έχει ακόμα επιλύσει θεμελιώδη ζητήματα υποδομών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υδροδότηση της Αίγινας, νησιού που το καλοκαίρι συγκεντρώνει πληθυσμό περισσότερων από 50.000 ανθρώπων.

Αναλύοντας  τις δυνατότητες χρηματοδότησης στις σημερινές συνθήκες, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ αυτονόητη λύση για το πρόβλημα της ύδρευσης την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από τις ακτές της Σαλαμίνας. Είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλίσουμε για την Αίγινα όση ποσότητα νερού απαιτείται για την οριστική κάλυψη των αναγκών του νησιού και μάλιστα με τις ποιοτικές προδιαγραφές του νερού της ΕΥΔΑΠ.

Για ταχύτερα αποτελέσματα, πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να παραβλέψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΕΣΠΑ, το οποίο άλλωστε δεν προβλέπει σημαντικούς πόρους για έργα ύδρευσης στην Αττική και μας έχει ήδη διαθέσει περίπου 5.000.000 Ευρώ για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Αίγινας. Όπως έχω ήδη προτείνει και επανειλημμένως εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο υποθαλάσσιος αγωγός μπορεί και πρέπει να κατασκευαστεί με χρήματα της Περιφέρειας, η οποία αυτή τη στιγμή έχει, εκτός από το ΕΣΠΑ, πόρους περίπου 300 εκατομμυρίων Ευρώ για την κατασκευή έργων, οι οποίοι λιμνάζουν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, αντί να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη.

Με τη βοήθειά σας, με την αγαστή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα σύντομα, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης της προμελέτης του έργου, που κόστισε, όπως αναφέρθηκε και εδώ, περίπου 600.000 Ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Σπυρίδων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png