Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) της ΔΕΗ.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Αττικής, έπειτα από  εισήγηση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, εξέδωσε την παρακάτω απόφαση:

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Αττικής

μετά  από διαλογική  συζήτηση μεταξύ των μελών του

αποφασίζει  κατά πλειοψηφία

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Αττικής είναι  ριζικά αντίθετο με την ποινικοποίηση  της μη πληρωμής του  Έκτακτου Ειδικού  Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων  Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Η δεινή οικονομική θέση, στην οποία  έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών  δεν μπορεί να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις  στο κοινωνικό  σώμα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  κρίνει απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη την τροποποίηση του μέτρου, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κατηγορίες εκείνες συμπολιτών μας που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ, σε μια περίοδο στην οποία εκκρεμούν παρεμβάσεις μέσω του πολυνομοσχεδίου αλλά και ταυτόχρονα αποτελεί χρονικό διάστημα κατάθεσης των απαραιτήτων δικαιολογητικών εξαίρεσης  για τις ευπαθείς ομάδες, είναι τουλάχιστον άστοχη και ενισχύει την άποψη ότι δυστυχώς, η επαφή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και κοινωνίας έχει χαθεί.

Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Αττικής  ζητεί  από την Κυβέρνηση:

1.Τη  διακοπή οποιασδήποτε  διαδικασίας καταλήγει  στη διακοπή ρεύματος  των καταναλωτών εξαιτίας της μη καταβολής του τέλους και την αποσύνδεση της πληρωμής του από την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς πρόκειται για ενέργεια στρεβλή και λανθασμένη

2.Την  εξαίρεση από την  υποχρέωση καταβολής  του τέλους στις  ευάλωτες, ευπαθείς  και οικονομικά αδύναμες κατηγορίες συμπολιτών μας

3.Την  εξαίρεση της πρώτης  κατοικίας όταν  το εμβαδόν της  δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ.

4. Το Έκτακτο Ειδικό  Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων  Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) να μην έχει  μόνιμο χαρακτήρα

5. Να διευκολυνθούν  οι πολίτες με την καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) σε δόσεις

Θεωρούμε  αναγκαίο να επιδειχθεί από τις Δημόσιες αρχές ιδιαίτερη  ευαισθησία και συμμόρφωση προς το κοινοτικό  δίκαιο και εκτιμά ότι οι φορολογικές  πολιτικές οφείλουν πάντοτε να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους  την οικονομική κατάσταση των πολιτών και τις αρχές ισονομίας.

Η Περιφέρεια Αττικής  θα συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού για την  από κοινού αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού θέματος.

Για παράλογο κράτος και αντιδραστικό και αντιλαϊκό μέτρο, έκανε λόγο, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κλείνοντας τη Συνεδρίαση είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαι απολογητής της κάθε κυβέρνησης. Από αυτά τα οποία λέτε, συμπεραίνω ότι χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος μέσα στο ίδιο το κράτος. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας. Να θυμάστε όμως πως είμαστε όλοι στο κάδρο της ευθύνης. Κανένας να μη βγάζει τον εαυτό του απ’ έξω. Οφείλουμε λοιπόν, ώριμα πια, εδώ στην Περιφέρεια, να συμπορευθούμε χωρίς σκοπιμότητες».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png