Αποκατάσταση των φθορών του πρώτου ελληνικού βουλευτηρίου στην Αίγινα.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη. Δελτίο Τύπου.

Μετά από κατεπείγον αίτημα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αίγινας, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των μεγάλων φθορών που απειλούν τον ιστορικό Ναό που υπήρξε το πρώτο βουλευτήριο της Ελεύθερης Ελλάδας, η  Περιφερειακή Ενότητα Νήσων αποφάσισε να αναλάβει όλο το κόστος των εργασιών αυτών, προκειμένου να διασωθεί το πολιτιστικό και θρησκευτικό αυτό μνημείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε:

"Ο Μητροπολιτικός Ναός της Αίγινας είναι ένας χώρος ταυτισμένος με τη νεώτερη ελληνική ιστορία, αφού εκεί έγινε η ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια και των πρώτων βουλευτών, εκεί συνεδρίαζε η πρώτη ελληνική Βουλή. Συνεπώς, το διάβημα του πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Γιαννούλη για τη διάσωση του πρώτου βουλευτηρίου της χώρας σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να μην κινητοποιήσει την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διασωθεί ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία μας από τη φθορά του χρόνου. Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας, αναλαμβάνουμε την αποκατάσταση των επειγουσών εργασιών, ώστε να πάψει να κινδυνεύει το πρώτο βουλευτήριο, στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθεια για να πάρει το πρώτο ελληνικό Βουλευτήριο τη θέση που του αξίζει στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png