Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, για τρέχοντα θέματα της Αίγινας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Δηλώσεις για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Αίγινα, έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης που φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί και τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την επέτειο άφιξης του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο κύριος Κατσικάρης μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας να χρηματοδοτήσει εξ' ολοκλήρου το έργο της αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, που υπήρξε το πρώτο βουλευτήριο του Ελληνικού Κράτους. "Παίρνουμε την προμελέτη που υπήρχε, την προχωρούμε τάχιστα και χρηματοδοτούμε το σύνολο της αποκατάστασης των φθορών του πρώτου βουλευτηρίου" τόνισε ο κύριος Κατσικάρης.


Για τα "χερσαία έργα ύδρευσης" ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων είπε ότι στις 14 Φεβρουαρίου δημοπρατείται το έργο. "Είναι ένα έργο που θα δώσει ανάσα, χάνεται πολύ νερό, τα δίκτυα είναι πολύ παλιά", είπε για το έργο η κατασκευή του οποίου θα ανέλθει στα 6.500.000 ευρώ. "Προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς στο τελευταίο στάδιο για τον κυματοθραύστη και δεχόμενοι το αίτημα του Δήμου Αιγίνης για τον υποθαλάσσιο, βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο προκειμένου να τελειώσει η διαδικασία, ώστε να γίνει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, για να χρηματοδοτήσουμε και να εκτελέσουμε αυτό το έργο, που θα λύσει διαπαντός το ζήτημα της υδροδότησης της Αίγινας" είπε ο κύριος Κατσικάρης για δύο βασικά έργα υποδομής του νησιού και συμπλήρωσε: "Πρόσφατα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο επικοινωνήσαμε δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες φορές και εγώ και ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με το Δήμαρχο, στηρίξαμε την προσπάθεια να έρθει πάλι νερό στην Αίγινα", είπε για το πρόσφατο πρόβλημα με το νερό που ταλαιπώρησε τους κατοίκους του νησιού.

"Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους Αιγινήτες και σε κανέναν άλλον, να στηρίξουμε την επαναφορά του νερού και προς τούτο τις επόμενες ημέρες υπάρχει η κατάλληλη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, αφού επικοινωνήσαμε με τον υπουργό ανταγωνιστικότητας και δέχθηκε να δοθούν τα χρήματα". Σημειώνουμε ότι πρόκειται για το 1.000.000 ευρώ που θα δοθούν στο Δήμο ως έκτακτη επιχορήγηση για το νερό. Τέλος ο κύριος Κατσικάρης έκανε αναφορά στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού και στην ένταξή του από την Περιφέρεια πριν από περίπου ένα μήνα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κατσικάρη στο video που συνοδεύει το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png