Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Ξεκινούν τα "χερσαία έργα" στην Αίγινα.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής οι διαγωνιστικές διαδικασίες του μεγάλου έργου κατασκευής του Βόρειου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας, με την ανάδειξη αναδόχου και ξεκινούν πλέον άμεσα οι εργασίες κατασκευής.

Το έργο αφορά την κατασκευή του Βόρειου τμήματος του εξωτερικού δικτύου του νησιού της Αίγινας που θα καλύπτει όλες τις περιοχές  αυτού, με κατασκευή των αγωγών του δικτύου από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς. Από το λιμάνι του Λεοντίου  το νερό θα μεταφέρεται, μέσω καταθλιπτικού αγωγού Φ630 και μήκους 1.724 m, στην κεντρική δεξαμενή που θα κατασκευαστεί. Από εκεί θα ξεκινούν τέσσερις καταθλιπτικοί αγωγοί οι οποίοι  θα τροφοδοτούν τις δεξαμενές Κυψέλης, Ασωμάτων, Βαθέως και Αφαίας.

Ο αγωγός που θα τροφοδοτεί τη δεξαμενή Κυψέλης  έχει διάμετρο Φ355, παροχή 68 lt/sec και είναι μήκους 982m. Ο αγωγός που θα καταλήγει στη δεξαμενή των Ασωμάτων είναι Φ450 με παροχή 255,8 lt/sec και μήκος 3.038. Ο αγωγός με κατάληξη την δεξαμενή Βαθέως θα έχει μήκος 1.543 m, διάμετρο Φ400 και παροχή 88,33 lt/sec. Ο αγωγός που θα τροφοδοτεί τη δεξαμενή της Αφαίας είναι μήκους 6.328 m, παροχής 138,89 lt/sec και διαμέτρου Φ450. Από τη δεξαμενή Βαθέως μέσω πιεζομετρικών αγωγών θα τροφοδοτούνται οι δεξαμενές του Κουρέντη (Φ 250 μήκους 900 m παροχής 48,78 lt/sec) και της Σουβάλας (Φ160 μήκους 646 m παροχής 14,84 lt/sec).

Στο έργο περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή και ο εξοπλισμός της κεντρικής δεξαμενής και του αντλιοστασίου που θα κατασκευαστεί παραπλεύρως της νέας δεξαμενής Οι εξωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής είναι 29,50m x 46,00m x 6,00m και το πλάτος του τοιχίου που πλαισιώνει τη δεξαμενή είναι 50cm. Η δεξαμενή θα αποτελείται από δύο θαλάμους ίσων διαστάσεων 22,3m x 29,5m x 6m. Σε ύψος 5,50m τοποθετούνται υπερχειλιστές και στους δύο θαλάμους. Υπάρχει δυνατότητα απομόνωσης του κάθε θαλάμου μέσω δικλείδων. Το αντλιοστάσιο βρίσκεται παραπλεύρως της δεξαμενής και σε συνέχεια αυτής. Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι 9,80m x 19m x 6m. Ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.651.302 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την έναρξη της κατασκευής του έργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει στην Αίγινα ένα πολυσήμαντο έργο υποδομής που θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, γεγονός άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ποιότητα του νερού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με την κατασκευή του βορείου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας, αποδεικνύουμε ότι είμαστε απολύτως προσηλωμένοι σε πολιτικές ουσίας με έργα χρήσιμα για τη ζωή του πολίτη και πιστοί στο μήνυμα που εξέφρασε από την αρχή ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός να πάμε με έργο μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα.

Το έργο αυτό είναι μόνο η αρχή για τη στήριξη της ποιοτικής και επαρκούς υδροδότησης της ιστορικής Αίγινας».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png