Για "αδιέξοδο" στη μεταφορά των μαθητών προειδοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με χθεσινό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας που κάνει κάνει αναφορά στη δημιουργία ενός αδιεξόδου λόγω της άρνησης των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσει τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων, αν πριν δεν εξοφληθούν οι παλαιότερες οφειλές. Στο ίδιο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά θέτουν τον όρο της έκπτωσης 20% προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές.


Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αίγινας κύριο Σπύρο Χατζίνα, υποστήριξε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια γίνονται κανονικά, ενώ σε ερώτηση για το αν οι μαθητές πληρώνουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους, είπε ότι αυτό έγινε στην αρχή της χρονιάς αλλά σταμάτησε να εφαρμόζεται. Σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν θα γίνει δεκτή από το ΚΤΕΛ η παροχή έκπτωσης, ενώ συμπλήρωσε ότι ακόμη δεν έχουν φτάσει στο ΚΤΕΛ οι σχετικές λίστες και τα μαθητικά δελτία που είναι αναγκαία για τη μεταφορά των μαθητών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Περιφέρειας Αττικής: Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου η διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν με την μεταφορά των μαθητών. Αιτία η συνεχιζόμενη άρνηση των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους. Οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια, αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές.

Το κράτος χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής συνολικό ποσό 19 εκατ. ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2012.
Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής  ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμα 3 εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές, οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει.

Επειδή το κράτος οφείλει να λειτουργεί με στοιχειώδη σεβασμό στις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, ας δώσει επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο μια εντολή προς τις υπηρεσίες του να εφαρμόσουν το νόμο.

Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο  Οικονομικών να μας απαντά σε επίσημο έγγραφο «Η παροχή έκπτωσης δεν μπορεί να επιβληθεί αλλά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της σχετικής διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, προφανώς ισχύουν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί και θα πρέπει να εξοφληθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από το σύνολο των πόρων που οι Περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους» και οι υπηρεσίες του ίδιου Υπουργείου να μας λένε "ΕΚΠΤΩΣΗ 20%, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ".

Εμπαίζουν και εμάς αλλά, πρωτίστως, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Αν έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν  τις οφειλές τους, επειδή δεν έχουν τα χρήματα, να το δηλώσουν ξεκάθαρα, ώστε όλοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Με κουτοπονηριές, μετάθεση ευθυνών, τακτικισμούς και συνεχείς αναβολές δεν λύνεται το πρόβλημα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

"Επιτέλους, απαιτείται στοιχειώδης σοβαρότητα από όλους. Δεν μπορεί, μαθητές, γονείς, Περιφέρεια και Υπουργείο να είναι όμηροι της όποιας αυθαίρετης ερμηνείας δίνει ο κάθε Διευθυντής και υπηρεσιακός παράγοντας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το Υπουργείο πρέπει να δώσει τα χρήματα που οφείλει και να εφαρμοστεί ο νόμος. Διαφορετικά ας καταργήσουν το νόμο λόγω αδυναμίας πληρωμής".

Επισυνάπτονται  όλα τα σχετικά Δελτία Τύπου της τέως Νομαρχίας Αθηνών και της νυν Περιφέρειας Αττικής που αφορούν στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png