Απαλλαγή μέρους του μισθώματος των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε ακίνητα του δήμου Αίγινας. Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 
Οι επιχειρήσεις που στεγάζονται σε δημοτικά ακίνητα της Αίγινας και πλήττονται οικονομικά, απαλλάσσονται από την καταβολή του 30% του συνολικού μισθώματος για το τρίμηνο Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2020. Την απόφαση αυτή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της 23ης Οκτωβρίου 2020 και η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το θέμα είχε εισηγηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς αναφέροντας ότι εισηγείται: "Την έγκριση μείωσης του μισθώματος που καταβάλλουν στο Δήμο Αίγινας οι επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 για τους μήνες του Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψιν την εκάστοτε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, με την οποία θα προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων. Η εν λόγω μείωση προτείνεται να ανέρχεται σε ποσοστό ύψους 30% επί του συνολικού μισθώματος".
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα με 16 θετικές ψήφους ότι:
  1. Εγκρίνει την απαλλαγή των πληττόμενων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 επιχειρήσεων, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά ακίνητα, από την υποχρέωση καταβολής του 30%
    του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ 1225/07.10.2020 (ΦΕΚ Β’ 4469/09.10.2020).
  2. Οι εν λόγω επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν στο Γραφείο Δημοτικών Προσόδων του Δήμου σχετική αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα αποδεικνύουν ότι ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png