Στο πανηγύρι του Αγίου Σώζοντος στην Πέρδικα.


Με πυροτεχνήματα, πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και τον ιδιαίτερο παλμό που μπορεί να έχει μόνο το πανηγύρι του Αγίου Σώστη, πραγματοποιήθηκε σήμερα χθες βράδυ ο πανηγυρικός εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Σώζοντος στην Πέρδικα και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στη γραφική της παραλία. Ευτυχώς ο καλός καιρός φέτος, βοήθησε στην τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων και της περιφοράς της εικόνας. Οι ρυθμοί στην Πέρδικα άλλαξαν πριν από δύο ημέρες όταν οι πλανόδιοι πωλητές ξεκίνησαν να στήνουν τους πάγκους με τα εμπορεύματα τους και τα καταστήματα της περιοχής ξεκίνησαν τις ετοιμασίες για την ημέρα που όλη η Πέρδικα γιορτάζει! Σήμερα ο κόσμος ξεκίνησε να φτάνει από νωρίς το απόγευμα ώστε να παρακολουθήσει την ακολουθία του εσπερινού και τις αρτοκλασίας. Με το πέρασμα της ώρας η προσέλευση του κόσμου ήταν όλο και μεγαλύτερη. Μετά το τέλος της αρτοκλασίας και της εκφώνησης του πανηγυρικού λόγου, άνδρες από τη ναυτική βάση του Τούρλου, μετέφεραν την εικόνα στο προαύλιο της εκκλησίας και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής ξεκίνησε η περιφορά της.


Την εικόνα συνόδευσε πλήθος πιστών. Την πομπή οδηγούσε η Δημοτική Φιλαρμονική, ενώ ακολουθούσε ο κλήρος του νησιού ψάλλοντας. Η είσοδος της λατρευτικής πομπής στην παραλία της Πέρδικας συνοδεύτηκε από πολλά πυροτεχνήματα που φώτισαν με πολύχρωμα χρώματα τον ουρανό. Μετά τις δεήσεις και την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία η πιστοί περίμεναν υπομονετικά ώστε να ανασπαστούν. Την ίδια στιγμή ο κόσμος εξακολουθούσε να έρχεται με τα αυτοκίνητα του και ο παραλιακός δρόμος είχε πολύ μεγάλη, συνεχόμενη κίνηση, μέχρι αργά. Τεράστια επίσης, όπως κάθε χρόνο και η "ουρά" που είχε σχηματιστεί και στις δύο πλευρές του δρόμου στην είσοδο του χωριού, ευτυχώς χωρίς προβλήματα.


Οι γνώριμες εικόνες με τις βόλτες του κόσμου και τα ψώνια στους υπαίθριους πάγκους και φυσικά το φαγητό σε μια από τις ταβέρνες της Πέρδικας, συμπλήρωσαν το σκηνικό μιας ημέρας στο τέλος του καλοκαιριού, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αίγινας. Σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τη θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Σώστη, ενώ όπως αναμένεται θα συνεχιστεί η προσέλευση των κατοίκων του νησιού από όλες τις περιοχές της Αίγινας. Στις εορταστικές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κύριος Σάκης Σακκιώτης, η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Δήμητρα Στάθη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Τρύφωνας Γκότζης, Φίλιππος Τζίτζης, Αντώνης Μούρτζης, η δημοτική σύμβουλος κυρία Σοφία Πετρίτου, οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Κυψέλης και Μεσαγρού κύριος Νίκος Μαρίνος και Νικος Τζίτζης αντίστοιχα, ο υποψήφιος δήμαρχος, ιατρός κύριος Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, ο λιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αίγινας κυρία Αργυρώ Γκαρή, ο διοικητής της ναυτικής βάση του Τούρλου, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Νίκος Γιαννούλης, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κύριος Κώστας Κατσαφάδος, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ κύριος Σταύρος Μαργαρώνης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png