Εικόνες εγκατάλειψης στην πλατεία Εθνεγερσίας.


Όχι πολύ μακριά από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, στην μεγαλύτερη πλατεία του νησιού το ρεπορτάζ αναδεικνύει για μία ακόμη φορά εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Αρκετοί από τους τουρίστες που περνούν από το σημείο, απομακρύνονται γρήγορα όταν βλέπουν τα ξερά και πεσμένα δέντρα, τα πεταμένα κλαδέματα με τις μαύρες σακούλες, τα σπασμένα και φθαρμένα ξύλινα σκαλοπάτια και τις άλλες παρόμοιες κατασκευές σε πλήρη εγκατάλειψη.

Αυτό το σημείο συχνά έχει γίνει από συλλόγους του νησιού αντικείμενο εθελοντικής εργασίας και προσφοράς. Μετά τον καλλωπισμό επέρχεται η εγκατάλειψη από τους αρμοδίους και οι ανάλογες εικόνες. Η πλατεία Εθνεγερσίας σαφώς δεν αποτελεί πια ένα σημείο ρέμβης ή έναν τόπο γρήγορης ξεκούρασης, καθώς ακόμη και τα λιγοστά παγκάκια είναι κατεστραμμένα. Είναι με διαφορά στη χειρότερη κατάσταση από τις άλλες πλατείες ή μικρά πάρκα του κέντρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png