Στις εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων για τον Ιωάννη Καποδίστρια, συμμετείχε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Μεγάλο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, σε συνεργασία με το ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Ναυπλίου Ιωάννης Καποδίστριας" το Σαββατοκύριακο, συμμετείχε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στην αίθουσα του Βουλευτικού με ομιλίες για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια από τους καθηγητές Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννη Πανούση και Στέλιο Περράκη. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση ήταν "Υπερκείμενες δικαιοπολιτικές αναφορές στην σκέψη και στην πράξη του Ιωάννη Καποδίστρια", "Οι τρεις δολοφονίες του Καποδίστρια" και "Σχέδιο και πολιτικές του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ευρώπη της περιόδου πριν από την έναρξη του αγώνα".

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση ενώ στις 10:30 το πρωί, αποδόθηκαν τιμές με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη στην Πλατεία Καποδίστρια.

Στην στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος, το κοινό απόλαυσε ένα μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με τα εγκαίνια μέρους της έκθεσης "Ιωάννης Καποδίστριας. Διαδρομές στην ιστορία του" στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, στις 19:00 το απόγευμα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png