Δήμος Αίγινας. Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας. Εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων.

Δήμος Αίγινας. Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας. Εκπαίδευση προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων.
Ο Δήμος της Αίγινας, στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες του νησιού, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Εποπτών Δημόσιας Υγείας σειρά σεμιναρίων Εκπαίδευσης Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 10 ΩΡΕΣ (ΕΠΙΠΕΔΟ 1)
ΘΕΜΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Σύμφωνα με την ΥΑ 14708/2007 (ΦΕΚ 1616/τ.β./17-8-2007)

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΝΑΣ και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ διοργανώνει ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ για τους υπεύθυνους και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τροφίμων με θέμα ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ διάρκειας 10 ωρών

Προκειμένου να τους χορηγηθεί το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ και τη νέα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΥΔ Υ1γ/ΓΠ/96967/2012 η οποία προβλέπει ότι στο εξής όλοι οι εργαζόμενοι γενικά στις επιχειρήσεις τροφίμων ή και ποτών ως χειριστές τροφίμων ή και ποτών με οποιοδήποτε τρόπο, οφείλουν να προσαρμόζονται σε θέματα εκπαίδευσης και ειδίκευσής τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.» Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη σημασία έχει η εκπαίδευση των χειριστών τροφίμων που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς, κυλικεία σχολείων, ιδρύματα, κέντρα νεότητας και γενικά ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Η εκπαίδευση των χειριστών τροφίμων αφ’ ενός μεν είναι νομική απαίτηση αφετέρου θα συμβάλλει σημαντικά στη προστασία της δημόσιας υγείας, αφού οι υπεύθυνοι διαμορφώνουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία μια νέα αντίληψη για τη διαχείριση των τροφίμων με οδηγίες εργασίας και κανόνες υγιεινής και κυρίως αποκτούν δεξιότητες ώστε να προβαίνουν οι ίδιοι στον «αυτοέλεγχο», να εφαρμόζουν προληπτικά συστήματα (HACCP) και να τεκμηριώνουν τις διαδικασίες αυτοελέγχου με την τήρηση των προαναφερθέντων πέντε υποχρεωτικών αρχείων τα οποία πρέπει να επιδεικνύουν σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004, του ΕΚ για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
Στο πρόγραμμα θα παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό που ορίζεται στην παραπάνω απόφαση και θα διδάσκουν εκπαιδευτές ενταγμένοι στο μητρώο του ΕΦΕΤ
Θα παρουσιάζεται επίσης η νέα νομοθεσία που ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων και τέλος θα δίδονται σαφείς κατευθύνσεις για τις νέες υποχρεώσεις που προκύπτουν καθώς και η μεθοδολογία ανταπόκρισής τους σ’ αυτές.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δυο τμήματα στις 11.2.2013 και 12.2.2013 από 9.30 μέχρι 13.45 και 14.00 μέχρι 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 130 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Στο τέλος του προγράμματος ύστερα από αξιολόγηση θα χορηγείται αντίστοιχη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις που διοργανώνει ο ΕΦΕΤ.

Επισυνάπτεται ΑΙΤΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δίνουν στην Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας, κ. Σοφία Χατζίνα, τηλ. 2297320054 ή να την στείλουν στο FAX 210-2106040353 ή στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ -ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Προς

ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Γλάδστωνος 10 Αθήνα

www.edye.gr e mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω το Σεμινάριο με Θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» που θα πραγματοποιήσετε στις 11 και 12/2/2013 με

εκπαιδευτές ενταγμένους στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ: ………………………………………………………………………………………………………….

ΑΦΜ / ΔΟΥ: ………………………………………………………………………………………….

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ …………………………………… ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ……………….

Ή ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ……………………………………………………………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (Αριθμός, Πόλη, ΤΚ ) …………………………………………………………………………………………………………. …………..…………………………………….………………………………………………..………

ΤΗΛΕΦΩΝΟ/ FAX/E-mail……….……………………………………….………………………….

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ …………………………………………………………………………………..
ΕΠΩΝΥΜΙΑ Δ/ΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ……………………………………………….
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: …….………………………………………………………………..…….

ΑΦΜ / ΔΟΥ: …………………………………………………………………………………………..

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (Αριθμός, Πόλη, ΤΚ)…………………………………………………………………

ΤΗΛΕΦΩΝΟ/ FAX/E-mail……….…………………………………………………………………..Η ΑΙΤΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. Σοφία Χατζίνα ή ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ FAX 210-6040353 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου ή την επωνυμία της εταιρείας στην οποία είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που θα καλύψει αυτή το κόστος (για να κοπεί το σχετικό παραστατικό)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ …………………………………..

Ημερομηνία ………………………Υπογραφή