Προγραμματισμένη συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης, με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Προγραμματισμένη συνάντηση είχε στις 4/4/2013 ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσιος Σακκιώτης, με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Τον Δήμαρχο Αίγινας συνόδευσε ο Καθηγητής Ιατρικής κ. Αντώνιος Πολυδώρου.

Τα θέματα που κατά βάση συζητήθηκαν αφορούσαν τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αίγινας ( Κ.Υ.Α.) και του Νοσοκομείου Αίγινας ΄΄ Αγ. Διονύσιος΄΄.

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας Αίγινας, εθίγησαν θέματα που συνδέονται με:

1) Ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρου.
2) Σημαντικότατες ελλείψεις υγειονομικού υλικού.
3) Πρόσληψη ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΥ.
4) Οργανωμένη λειτουργία Ακτινολογικού.
5) Ελλείψεις σε ειδικότητες:

Δύο (2) γενικών Ιατρών (μονίμων)

6) Αναγκαία εξασφάλιση – για το Καλοκαίρι ιδιαίτερα – Επισκεπτών Ιατρών :
  • Καρδιολόγου
  • Ω.Ρ.Λ.
  • Χειρουργών
  • Ορθοπεδικού
  • Οφθαλμιάτρου
Αναγνώριση της δυνατότητας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ιατρών Κέντρου Υγείας και ιδιωτών Ιατρών, για την εξυπηρέτηση των ασθενών- ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και όταν παρίσταται ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Αναγνώριση της δυνατότητας ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ του νησιού για διακομιδή ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, με πιθανή συμμετοχή του Υπουργείου στο οικονομικό θέμα.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Αίγινας '' Αγ. Διονύσιος'', αναπτύχθηκε συζήτηση που αφορούσε στην υποστήριξη της λειτουργίας του, που τελικά οδήγησε σε διαβεβαίωση και δέσμευση του κ. Υπουργού για την καταβολή των οφειλομένων από πλευράς των ασφαλιστικών ταμείων προς το Νοσοκομείο Αίγινας ΄΄Αγ. Διονύσιος΄΄.

Ο Δήμαρχος Αίγινας, ευχαριστεί τον Καθηγητή κ. Αντώνιο Πολυδώρου για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής, αλλά και για την προσωπική συμμετοχή στην οργάνωση της επικοινωνίας μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.