Δήμος Αίγινας. Διαμαρτυρία για τη σύλληψη Ηλία Μπέση.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πριν από τέσσερις μέρες, γίναμε μάρτυρες του γεγονότος της  απαγγελίας μιας χαλκευμένης νομικά και ουσιαστικά αβάσιμης κατηγορίας σε βάρος του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής και Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλία Μπέση. Του απαγγέλθηκε κατηγορία εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαϊά που εκδηλώθηκε στο Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στη Σκοτεινή. Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της διαδικασίας αυτής, συνέβη το ανήκουστο γεγονός να του τεθούν χειροπέδες, σαν να ήταν κακοποιός παραβάτης του κοινού ποινικού δικαίου και … ύποπτος φυγής. Ολοκληρώθηκε έτσι το «παζλ» της απόπειρας αποκλειστικής σύνδεσης της πυρκαϊάς με το πρόσωπό του.

Θεωρούμε ότι η τέτοιου  είδους καταχρηστική άσκηση εξουσίας εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  στο μόνο που δεν συμβάλλει  είναι η απόδοση δίκαιων ευθυνών  και την έχει εκθέσει ίσως ανεπανόρθωτα.

Με αυτές τις σκέψεις, εκφράζουμε την αγανάκτηση της Δημοτικής  Αρχής του Δήμου Αίγινας και  το δικαιολογημένο αποτροπιασμό μας  για τις μεθοδευμένες αυτές ενέργειες  και διαμαρτυρόμαστε προσωπικά  προς τον κ. Αρχηγό του Πυροσβεστικού  Σώματος.

Καλούμε, τέλος, το Τοπικό Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Δήμου Αίγινας για τον κοινό στόχο της αποτροπής περιστατικών πυρκαϊάς, με γνώμονα το σεβασμό των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ