Δήμος Αίγινας. Σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα "Προστασία και βελτίωση της καλλιέργειας της Φιστικιάς".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας της 11/06/2013, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θ. Σακκιώτης, αποφάσισε την σύσταση Ομάδας Εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα «Προστασία και βελτίωση της καλλιέργειας της Φιστικιάς». Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους εξής Δημοτικούς Συμβούλους: Μουτσάτσο Παναγιώτη, Κανελλά Τιτίνα και Πούντο Γεώργιο.

Όπως συζητήθηκε κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, χρειάζεται να αναδείξουμε το θέμα της προστασίας της
καλλιέργειας της φιστικιάς, από την στιγμή που είναι στις προτεραιότητες του Δήμου:
- η συνέχιση της καλλιέργειας αυτής,
- η περαιτέρω και ουσιαστική στήριξή της,
- η εύρεση εναλλακτικών τομέων απασχόλησης και η παροχή ουσιαστικών κινήτρων,
- ο σεβασμός στο περιβάλλον,
- η ισόρροπη ανάπτυξη της Αίγινας, σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν υποδομές με νέα παραγωγικά δεδομένα για την Αίγινα, σε μία δύσκολη περίοδο όπου όλα αυτά τα έχει ανάγκη o Τόπος μας. Επίσης, χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική και ένα όραμα για το πώς φαντάζεται το νησί μας μακροχρόνια κάθε Αιγινήτης. Σκοπός της επιστολής αυτής είναι να κατατεθούν από όλους τους ενδιαφερομένους φορείς, τα Τοπικά Συμβούλια, συλλόγους, ιδιώτες, συγκεκριμένες, πρακτικές και εφαρμόσιμες προτάσεις προκειμένου να συγκεντρωθούν, να καταγραφούν και να αναλυθούν. Η συγκέντρωση των γραπτών προτάσεων θα γίνει μέχρι το
τέλος Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όποιος ιδιώτης ενδιαφέρεται (πολίτης, καλλιεργητής, επαγγελματίας, αγρότης, άμεσα ενδιαφερόμενος ή μη που δεν είναι μέλος κάποιου συγκεκριμένου συλλόγου ή φορέα), μπορεί επώνυμα να καταθέσει την άποψή του στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Δήμου (υπεύθυνη κα. Νεκταρία Ροδάκη).

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να κατατεθούν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες προτάσεις, να έρθουμε σε διαβούλευση, σε επικοινωνία και διάλογο με όλους τους φορείς της Αίγινας και στην συνέχεια με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και τις Υπηρεσίες. Χρειάζεται να προσδιορίσουμε το πόσο πραγματικά μας απασχολεί το θέμα αυτό, πόσο πραγματικά θέλουμε να στηρίξουμε και να βελτιώσουμε την καλλιέργεια του δέντρου της φιστικιάς στην πράξη. Οι προτάσεις αυτές μπορούν να αφορούν στην καλλιέργεια, στην επεξεργασία, στην τυποποίηση, στην κοστολόγηση, στην οργάνωση της παραγωγής, τις συνέργειες, τη θεσμοθέτηση διαδικασιών ή αλλαγών σε επίπεδο Δήμου.

Μετά από την συγκέντρωση όλων των προτάσεων αυτών, η Ομάδα Εργασίας θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με συγκεκριμένες προτάσεις και τελική τοποθέτηση προς ψήφιση.

Με εκτίμηση,
Για την Ομάδα Εργασίας,
Ο Δήμαρχος Αίγινας,
 Θεοδόσιος Γ.Σακκιώτης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png