Ταξίδι στην Ιταλία με θέμα τη Φιστικιά.

Ο Δήμος Αίγινας κατόπιν προσκλήσεως από τον Δήμο Bronte  Ιταλίας (Σικελία) θα εκπροσωπηθεί στην ετήσια Γιορτή του Φιστικιού του Bronte  που θα γίνει εκεί από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου . Όπως είναι γνωστό η Ιταλική αυτή πόλη είναι η κατ εξοχήν παραγωγός του φιστικιού στην Ιταλία και έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση της παρουσίασης και προώθησης του φιστικιού και των παραγώγων του.

Στην αποστολή του Δήμου θα συμμετάσχουν επίσης ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φυστικοπαραγωγών της Αίγινας , εκπρόσωποι του Συλλόγου Ενεργών πολιτών όπως επίσης Δημοσιογράφοι Τοπικού τύπου και μεμονωμένοι φυστικοπαραγωγοί.

Η επίσκεψη στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το ΒΡΟΝΤΕ γίνεται σε ανταπόδοση της συμμετοχής των εκπροσώπων του εκεί Δήμου το Μάιο ε.ε στις εκδηλώσεις για τη φιστικιά  που είχε οργανώσει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών σε συνεργασία με τον Δήμο μας και άλλους φορείς.

Η αντιπροσωπεία της Αίγινας θα έχει την δυνατότητα να συνομιλήσει με τους οργανωτές επί τόπου και να ενημερωθεί , πράγμα  που θα επιτρέψει την αρτιότερη οργάνωση παρόμοιας εκδήλωσης για το φιστίκι στην Αίγινα το 2009.