Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας Δήμου Αίγινας στην αδελφοποιημένη πόλη Λισούη Κίνας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πραγματοποιείται από 04/03/2013 επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Αίγινας κ.Θεοδόσιου Σακκιώτη, του Προέδρου του Δ.Σ κ.Νικόλαου Γιαννούλη και του μέλους της Επιτροπής Τουριστικής προβολής κ.Ελευθέριου Αθερινού στην αδελφοποιημένη πόλη LISHUI της Κίνας.
Ως γνωστόν, μεταξύ του Δήμου μας και του Δήμου Λισούι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, έχει επέλθει ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εγκαθίδρυση σχέσεων φιλικών ανταλλαγών – ως ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας την 01-11-2011.
Η Συμφωνία των Δήμων μας, σ’αυτό το ταχύτατα εξελισσόμενο πολιτικό σκηνικό, χρειάζεται ΝΕΕΣ πολιτικές, προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα.
Η Κίνα και η Ελλάδα, διαθέτουν μια πολύτιμη παρακαταθήκη: τον Πολιτισμό τους. Στην νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων – των ανοικτών συνόρων – η αμεσότητα της επικοινωνίας είναι συνεχής και καταιγιστική.
Υπό αυτές τις συνθήκες και με την βεβαιότητα – όπως προέκυψε από την επίσημη συνάντηση της 05/03/2014 – διατηρούμε και εμπλουτίζουμε αμφίδρομα την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, με στοιχεία από τον Πολιτισμό και την κουλτούρα μας, προωθώντας δράσεις σε τομείς όπως ο Τουρισμός, ο πολιτισμός, η επικοινωνία κ.λ.π.
Στο πλαίσιο της εμπέδωσης των φιλικών σχέσεων, αλλά και της εξασφάλισης διαρκούς συνεργασίας, σε ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο Λισούι της Κίνας, ο Δήμαρχος Αίγινας, ο Πρόεδρος Δ.Σ κ.Νίκος Γιαννούλης και ο Δήμαρχος Λισούι κ. HUANG ZHIPING, εφύτευσαν – σε κεντρικό σημείο της πόλης «ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΝΟΛΙΑ» με την τοποθέτηση ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ που φέρει την υπογραφή του Δημάρχου Αίγινας και την «επισήμανση» του Δήμου της Αίγινας.
Στις 11/03/2014 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Αντιπροσωπείας του Δήμου μας – στην Σαγκάη της Κίνας – με τον Γενικό Πρόξενο, για ζητήματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Ως γνωστόν, ο Τουρισμός είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Μ’αυτό το δεδομένο προέχει για μας ο σχεδιασμός μιας μακροπρόθεσμης και δυναμικής δημοτικής πολιτικής για τον τουριστικό τομέα.
Και βέβαια ο Τομέας του Τουρισμού για το Νησί μας, είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την Τοπική Ανάπτυξη, με την Ανταγωνιστικότητα και με την επιχειρηματική δραστηριότητα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ