Αντιπροσωπεία του Δήμου της Αίγινας στο Bronte Ιταλίας.

Αντιπροσωπεία  του Δήμου της Αίγινας, εθελοντών, φορέων και δημοσιογράφων επισκέφθηκε το διάστημα 25/09 εως 29/09 το Bronte Ιταλίας.

Από πλευράς Δήμου Αίγινας  συμμετείχε  ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πούντος, από πλευράς Αγροτικού Συνεταιρισμού  Φυστικοπαραγωγών Αίγινας ο Πρόεδρος  κ. Νίκος Σταμπουλής, εκ μέρους των Ενεργών Πολιτών Αίγινας οι κύριοι Στράτος Πανταβός και  H.P. Coulon και από δημοσιογραφικής πλευράς οι κυρίες Τέτα Γρίζου, Λένα Μαρίνη και ο κ. Κώστας Ντρης.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή  στην ετήσια γιορτή  του  φιστικιού που γίνεται εδώ και 20  περίπου χρόνια στην Σικελική αυτή πόλη (Sagra del pistacchio), η οποία είναι γνωστή ως η Ιταλική πόλη που παράγει τς μεγαλύτερες ποσότητες του Ιταλικού φιστικιού .

Επί τόπου διαπιστώθηκε η ότι η εκδήλωση αυτή  και η επιτυχία της όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και εκτός αυτής βασίζεται στην καθολική συμμετοχή του πληθυσμού ( Αρχές , παραγωγοί, επιχειρηματίες, φορείς, σχολεία )  μεγάλη συμμετοχή  με εκθεσιακά κιόσκια  (150 κιόσκια εκθέσεως ) 400.000 επισκέπτες σε 4 ημέρες και όπου  η συμμετοχή του Δήμου του BRONTE και της εκεί  Νομαρχίας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη οργάνωση.

Η  αντιπροσωπεία της Αίγινας έτυχε υποδειγματικής φιλοξενίας από τις Δημοτικές αρχές του Bronte και έλαβε πρόσκληση συμμετοχής σε προσεχή εκδήλωση, για το φιστίκι που θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου.