Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Ημερίδα "Τουρισμός, μία αναπτυσσόμενη αγορά".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σε ημερίδα που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας – στο Μουσείο της Ακρόπολης - σήμερα 09/05/2014 συμμετείχε ο Δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης έπειτα από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Πέτερ Σόοφ.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθυναν η Υπουργός Τουρισμού, ο Υπουργός Υγείας και ο Πρέσβης της Γερμανίας.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν – μεταξύ άλλων – οι προοπτικές και οι ευκαιρίες ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα των Ήπιων Μορφών Εναλλακτικού Τουρισμού .

Επίσης, παρουσιάστηκε το νέο εγχείρημα «Via Egnatia” που κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις στην εφετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITV του Βερολίνου, project ενταγμένο στην ενότητα «Δημιουργία Δικτύων για ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών».

Η εν λόγω παρουσίαση ανέπτυξε το πώς μπορούν οι θεματικές διαδρομές και η ίδρυση δικτύων να συμβάλουν στην δημιουργία προορισμών.
 Στην ενότητα «Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών μέσω μεγάλων επενδύσεων» παρουσιάστηκε το μοντέλο του Kosta Navarino.

Ειδικότερα σκιαγραφήθηκε ο ρόλος που παίζουν τα μεγάλα έργα υποδομών, στην δημιουργία των τουριστικών προορισμών και το πώς μέσα από αυτά μία περιοχή μπορεί να επωφεληθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png