Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Ημερίδα "Τουρισμός, μία αναπτυσσόμενη αγορά".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σε ημερίδα που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας – στο Μουσείο της Ακρόπολης - σήμερα 09/05/2014 συμμετείχε ο Δήμαρχος Αίγινας Σάκης Σακκιώτης έπειτα από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Πέτερ Σόοφ.

Κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθυναν η Υπουργός Τουρισμού, ο Υπουργός Υγείας και ο Πρέσβης της Γερμανίας.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν – μεταξύ άλλων – οι προοπτικές και οι ευκαιρίες ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα των Ήπιων Μορφών Εναλλακτικού Τουρισμού .

Επίσης, παρουσιάστηκε το νέο εγχείρημα «Via Egnatia” που κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις στην εφετινή Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITV του Βερολίνου, project ενταγμένο στην ενότητα «Δημιουργία Δικτύων για ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών».

Η εν λόγω παρουσίαση ανέπτυξε το πώς μπορούν οι θεματικές διαδρομές και η ίδρυση δικτύων να συμβάλουν στην δημιουργία προορισμών.
 Στην ενότητα «Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών μέσω μεγάλων επενδύσεων» παρουσιάστηκε το μοντέλο του Kosta Navarino.

Ειδικότερα σκιαγραφήθηκε ο ρόλος που παίζουν τα μεγάλα έργα υποδομών, στην δημιουργία των τουριστικών προορισμών και το πώς μέσα από αυτά μία περιοχή μπορεί να επωφεληθεί.