Δελτίο Τύπου. Ο Δήμος Αίγινας για πρόσφατες εξελίσσεις σε έργα υποδομών.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, βρισκόμαστε  στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους Δημότες μας για την σημαντική εξέλιξη βασικών τεχνικών έργων για το Νησί μας.

α). Ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων την Τετάρτη 6/5/2014,  τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης, για τον τρόπο κατασκευής  του Υποθαλάσσιου Αγωγού, με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή.
Έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για το Νησί μας, το οποίο δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της Υδροδότησης του Νησιού μας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης από το Υπουργείο Εσωτερικών και  η Δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

β). Την Τρίτη 20 / 5 / 2014, θα διεξαχθεί στο Δήμο μας ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου  που αφορά το έργο για  την  << Ανακατασκευή της παραλιακής οδού  Λεωφόρου Δημοκρατίας >> ύψους 126.000 ευρώ.

γ). Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα,  θα διεξαχθεί στο Δήμο μας και δεύτερος  διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αφορά το έργο της κατασκευής των δρόμων που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία του 2010, ύψους 1.017.000 ευρώ.
Τα έργα αυτά θα εκτελεσθούν στις εξής τμήματα:
α). Στο τμήμα της οδού Λεύκη – Παχεία Πάχη -  Ανιτσαίου – Πόρτες.
Β). Στο τμήμα της οδού Πέρδικα – Σφεντουρίου.
Γ). Στο τμήμα της οδού Πέρδικα – Κλειδί.

δ). Η Περιφέρεια  Αττικής, μετά και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προκηρύξει μειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά την
«Βελτίωση Οδοστρωμάτων Δήμου Αίγινας», ύψους 250.000 ευρώ.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Περιβάλλοντος και Ποιότητα Ζωής
Νίκος Π. Τζίτζης