Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου. Επίσκεψη Ρουμάνων επιχειρηματιών και κρατικών υπαλλήλων.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη πραγματοποιεί από χθές στην Αίγινα ομάδα Ρουμάνων ανώτερων Κρατικών υπαλλήλων και επιχειρηματιών με επικεφαλής των Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Κωσταντίν Νικολέσκου. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι του Τουριστικού και Επιχειρηματικού τομέα της Ρουμανίας. Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης δέχτηκε σήμερα 12 / 09 2014 την ομάδα των Ρουμάνων επισήμων και επιχειρηματιών στο γραφείο Δημάρχου ( παλαιό Δημαρχείο) και είχε την ευκαιρία μιας πολύ εποικοδομητικής συζήτησης σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας με την Ρουμανία σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού (ιδιαίτερα θρησκευτικού), επιχειρηματικότητας , συνεργασίας με σχολεία όλων των βαθμίδων κ.λ.π.

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου της Αίγινας με πόλη της Ρουμανίας στο πλαίσιο συνεργαζόμενων πόλεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση επίσης παρευρίσκονταν ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Οικονόμου και η Δημοτική Σύμβουλος - Γραμματεύς Δ.Σ. κ. Καίτη Σαλπέα. Ο Ρουμάνος Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την υποδοχή και δήλωσε ότι ευχαρίστως θα βοηθήσει στην επίτευξη των πάρα πάνω στόχων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων. Την επίσκεψη των Ρουμάνων επισήμων και επιχειρηματιών στην Ελλάδα έχει οργανώσει ο κ. Μιχάλης Χάνδακας της εφημερίδας ΄΄Εν Πειραιεί΄΄. Ευχαριστούμε επίσης τούς επιχειρηματίες του νησιού μας κ.κ. Χατζίνα , Κυριακάκη , Λαλαούνη και τη Διεύθυνση Ξεν. Δανάη για την συνδρομή τους στη φιλοξενία .