Δήμος Αίγινας. Γραφείο Δημόσιας Υγείας. Προστατευτικά μέτρα για την υγεία των πολιτών από τη χρήση τζακιών.

Δήμος Αίγινας. Γραφείο Επόπτη Δημόσιας Υγείας.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα τζάκια αποτελούν για μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού μας, το δημοφιλέστερο μέσον θέρμανσης. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το πρόβλημα της εσωτερικής ρύπανσης καθώς μεγάλο μέρος του καπνού παραμένει μέσα στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, που χρησιμοποιείται τζάκι, είναι απαραίτητο να παραμένει ένα μισάνοικτο παράθυρο για την ανανέωση του εσωτερικού αέρα στο σπίτι. Η ρύπανση είναι και εξωτερική όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα υλικά καύσης.

Για τους παραπάνω λόγους, για να μην επιβαρύνεται η υγεία όλων και για να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον απαγορεύεται ρητά η καύση βαμμένων (ειδικότερα με λαδομπογιές) ή βερνικωμένων ξύλων, συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ κ.λ.π.), κομματιών από έπιπλα και κάθε είδους πλαστικού καθώς οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι. Απαγορεύεται επίσης η χρήση χημικών προσαναμμάτων.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα όπως η δαδιά. Αποφεύγετε επίσης την αγορά ξυλείας εμποτισμένης με χημικά που αποσκοπούν σε αργή καύση, εύκολο άναμμα κ.λ.π. Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες μπορούμε να έχουμε ένα τζάκι - παρέα με ορισμένη απόδοση ζέστης, χωρίς να ρυπαίνουμε εμάς και τους γύρω μας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png