Ομάδα Εργασίας Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων Δήμου Αίγινας. Ανακοίνωση για το πρόσφατο αίτημα αποζημίωσης.

Δελτίο Τύπου  
Δήμος Αίγινας Γραφείο Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων
Ομάδα Εργασίας Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων Δήμου Αίγινας
Υπεύθυνη – Συντονίστρια: κα. Τ. Κανελλά
κ. Αθανάσιος Λορέντζος
Λεωφόρος Φανερωμένης, Αίγινα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22973-20019

Μετά από αναφορά της Ομάδας Εργασίας Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων του Δήμου Αίγινας, ήρθαν εχτές στην Αίγινα γεωπόνοι από τον ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων), οι οποίοι έκαναν μία πρώτη, γενική καταγραφή της ζημιάς που υπέστησαν κάποια κτήματα σε συγκεκριμένες περιοχές της Αίγινας. Οι γεωπόνοι θα επανέλθουν για να ελέγξουν ένα προς ένα τα κτήματα όσων καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης.

Όσοι αγρότες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έχουν υποστεί ζημιά οι καλλιέργειές τους (φιστικιά, ελιά, κηπευτικά, κτλ.) ή οι εγκαταστάσεις τους, εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που έγινε την Δευτέρα 06/07/2015, καλούνται να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης στο Γραφείο Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων του Δήμου Αίγινας μέχρι την Παρασκευή 17/07/2015.

Απαραίτητη προϋπόθεση κατάθεσης του αιτήματος είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κάνει Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης & Ασφάλισης (ΟΣΔΕ – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης & Ελέγχου) στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών, Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού & Εγγυήσεων) για τα έτη 2014 και 2015.