Ο Δήμος Αίγινας για τη σύμβαση της κατασκευής του βορείου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Υπεγράφη την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 η σύμβαση για την κατασκευή του βορείου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Αίγινας από την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο της Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη.
Το έργο αυτό αφορά εργασίες για τη «Μετατόπιση Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας ΟΚΩ» οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου «κατασκευή βορείου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.
Η μετατόπιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης διανομής που οδεύει παράλληλα με τρία τμήματα του νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης, καθίσταται αναγκαία, καθώς είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του δρόμου, με αποτέλεσμα να μην αφήνει επαρκή χώρο για νέα δίκτυα.
Το έργο θα εκτελεστεί στο νησί της Αίγινας και συγκεκριμένα σε τμήματα πλησίον της κεντρικής δεξαμενής μήκους περίπου 50 μ., της δεξαμενής Κυψέλης μήκους περίπου 200 μ. και της δεξαμενής Βαθέως μήκους περίπου 610 μέτρων.
Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τονίζοντας τη σημασία και συμβολή των σοβαρών έργων υποδομής όπως αυτό που αφορά την κατασκευή του αγωγού στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και τη λύση του μακροχρόνιου προβλήματος της υδροδότησης της Αίγινας