Δελτίο Τύπου. Ο Δήμος Αίγινας και η Π.Ε.Δ.Α. για την απόσυρση του άρθου 13 του πολυνομοσχεδίου.

Δημος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης συμμετείχε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στην Συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Α . , η οποία διεκόπη κατά την εξέταση του θέματος ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τις προτεινόμενες με το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο διατάξεις σχετικά με τα θέματα της ανταποδοτικότητας των Ο.Τ.Α

Το Συμβούλιο απεφάσιζε στην άμεση μετάβαση Επιτροπής Δημάρχων στο Υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Μπαλάφα .
Στην Επιτροπή Δημάρχων συμμετείχαν ο κ. Ηρακλής Γκότσης , Δήμαρχος Νέας Ιωνίας , Πρόεδρος της ΠΕΔΑ , ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου , ο κ. Δημήτρης Μούρτζης , Δήμαρχος Αίγινας και άλλοι Δήμαρχοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Επιτροπή Δημάρχων διετύπωσε τις σοβαρές αντιρρήσεις της σχετικά με τις προτεινόμενες με το πολυνομοσχέδιο αλλαγές ,στο θέμα της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ και κατέστησε σαφές ότι αυτές θα δημιουργήσουν αξεπέραστα προβλήματα στην λειτουργία τους.

Επίσης οι Δήμαρχοι προειδοποίησαν ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές που θα βελτιώνουν τις προτεινόμενες διατάξεις , οι Οργανισμοί Τοπικής  αυτοδιοίκησης θα υποχρεωθούν να αντιδράσουν με δυναμικές κοινοιτοποιήσεις και όποιες άλλες νόμιμες ενέργειες μπορούν να ασκηθούν.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔΑ εδώ.