Aegina Fistiki Fest

Δελτίο Τύπου
Μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια, το Φιστίκι Αιγίνης κατάφερε να γίνει γνωστό σε όλη σχεδόν την υφήλιο για την εξαιρετική ποιότητα και τη μοναδική του γεύση. Το Φιστίκι Αιγίνης έχει γίνει ο πρεσβευτής της Αίγινας διεθνώς. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο των εκατοντάδων καλλιεργητών, τη μεγάλη προσφορά αυτού του καρπού προς το νησί μας.

Ο Δήμος Αίγινας θεωρεί επιβεβλημένο να προβάλλει και να ενισχύσει αυτήν τη μοναδική καλλιέργεια και να συμβάλλει στο άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων. Η διατήρηση και η προοπτική της καλλιέργειας της φιστικιάς, θα έχει πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες για το νησί μας.

Αποφασίσαμε να οργανώσουμε για πρώτη φορά στις 17 έως 20 Σεπτεμβρίου του 2009, ένα μεγάλο εορταστικό γεγονός, το “AEGINA FISTIKI FEST”. Ο Δήμος της Αίγινας επιδιώκει να καθιερώσει τη Γιορτή Φιστικιού σε θεσμό, μια πραγματική γιορτή που θα γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της περιόδου της συγκομιδής των φιστικιών. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη Νομαρχία Πειραιά για την προοπτική της συνδιοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Δράσεις:

Η οργανωτική επιτροπή του Aegina Fistiki Fest έχει ήδη προχωρήσει - σε συνεργασία με την καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ - στην επιλογή του λογοτύπου, το οποίο δημιούργησε η γραφίστρια Φωτεινή Κάτσα. Ταυτόχρονα, υλοποιούνται μια σειρά από ενέργειες όπως:

- ο σχεδιασμός του καλλιτεχνικού προγράμματος καθώς και το σχέδιο προϋπολογισμού.

- ο φάκελος παρουσίασης που περιέχει πληροφοριακό υλικό για το Φεστιβάλ.



- η δημιουργία τμημάτων (Καλλιτεχνικού/πολιτιστικού προγράμματος, γαστρονομίας, χορηγιών, εμπορικής έκθεσης, εθελοντών, γραμματειακής υποστήριξης, δημοσίων σχέσεων, προβολής και διαφήμισης), τα οποία επιδιώκουν την ευρύτερη δυνατή στελέχωση τους ώστε να φέρουν σε πέρας το μεγάλο έργο που αναλαμβάνουν.

- η πραγματοποίηση τριών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων φορέων, ενώσεων, επιχειρηματιών αλλά και ανεξάρτητων ατόμων που θέλουν να συμβάλουν στην επιτυχία της γιορτής του Φιστικιού.

Συγκεκριμένα:

α) Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στις 10.30πμ στο Πνευματικό Κέντρο της Κυψέλης καλούνται όλοι οι αγρότες – παραγωγοί του νησιού μας να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Νέοι εμπορικοί δρόμοι για το Φιστίκι. Τα οφέλη της συμμετοχής των αγροτών στη διοργάνωση του Aegina Fistiki Fest»

β) Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 5μμ στο Αθλητικό Κέντρο Αιακός, καλούνται όλοι οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τομέα της εστίασης και της ζαχαροπλαστικής σε μια συνάντηση με θέμα: «Γαστρονομία – Διαγωνισμοί μαγειρικής στα πλαίσια του Aegina Fistiki Fest».

γ) Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 10.30πμ στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, καλούνται όλοι οι φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, σύλλογοι, μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και ανεξάρτητοι πολίτες που έχουν τη διάθεση να υποστηρίξουν εθελοντικά με τις δυνάμεις τους την προσπάθεια σε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στο Aegina Fistiki Fest».

Σας καλούμε όλους να υποστηρίξετε αυτή την προσπάθεια και να συμβάλλετε στην επιτυχία της. Η συμμετοχή σας θα αναγνωριστεί από δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, κατοίκους και παραθεριστές του νησιού μας.

Δήμος Αίγινας

Οργανωτική Επιτροπή “Aegina Fistiki Fest”


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png