Συνάντηση Δημήτρη Μούρτζη με τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημητρίου Μούρτζη και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών του Δήμου και των πολιτιστικών φορέων του νησιού για το θέμα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.

Η συνάντηση αφορούσε το αίτημα της άμεσης αποκατάστασης ενός τμήματος αρχικά του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου και απόδοσης στον Δήμο της Αίγινας και την τοπική κοινωνία για τούς σκοπούς που έχουν ήδη καθοριστεί , δηλαδή για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνεδρίων , ομιλιών , εκθέσεων , και λοιπών δράσεων.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος , ο κ. Βασίλης Μουσουλέας Πρόεδρος του Συλλόγου “ Ο Καποδίστριας , οι κυρίες Γεωργιάδου , καθηγήτρια , Αρνιακού από τον Σύλλογο “ Φίλοι της Αίγινας , και Στοφόρου Πωλίνα ,συντηρήτρια έργων τέχνης
Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι:

Η αποκατάσταση αυτού του ιστορικού κτιρίου που έχει ταλαιπωρηθεί βάναυσα από παραλήψεις , για το οποίο έχουν κατασπαταληθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ και του οποίου δυστυχώς η εικόνα είναι απογοητευτική καθώς ουσιαστικά είναι ενα ερειπωμένο “ γιαπί “ είναι επιτακτική και πρέπει απαραιτήτως και τμηματικά να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασής του.

Σημαντική είναι βεβαίως , τόνισε ο Δήμαρχος , η συμβολή της περιφέρειας Αττικής και η χρηματοδότηση των εργασιών με το ποσόν των 2.300.000 ευρώ , η οποία συμβολή εκδηλώνεται με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρου που αγωνίζεται και αυτός για τον ίδιο σκοπό “