Συνάντηση του δημάρχου κ. Δημήτρη Μούρτζη με τον υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη διάθεση σκάφους μεταφοράς απορριμάτων.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Σήμερα 20/7/2017 και ώρα 12.30 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημητρίου Μούρτζη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με το σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει με την μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί μας προς τον Πειραιά . Ως γνωστόν πραγματοποιείται καθημερινός αγώνας από τον Δήμαρχο Αίγινας με αλλεπάλληλες συναντήσεις και ραντεβού με τα αρμόδια Γραφεία για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί ομάδα εργασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης είναι μέλος. Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής καθότι σύμφωνα με τον Νόμο του 2014 δεν επιτρέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων με επιβατηγά πλοία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες διενέξεις με το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο Αρχηγός του Λ.Σ. υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο Αίγινας με φιλικά αισθήματα , τον άκουσαν πολύ προσεκτικά και ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματά του , δεσμευόμενοι για άμεση λύση . Πολύ σύντομα ενα παναιγινήτικο αίτημα για την χορήγηση πλωτού κλειστού σκάφους θα γίνει πραγματικότητα!

Ο Αρχηγός έδειξε το πλωτό στον κ. Δήμαρχο , το οποίο βρίσκεται στην επισκευαστική ζώνη για επιθεώρηση και το οποίο πολύ σύντομα θα παραδοθεί στον Δήμο μας