Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου για την αποκομιδή των απορριμάτων.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Χθες 24/08/2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων του νησιού μας. Έπειτα από την επικοινωνία του Δημάρχου με Δημάρχους της Αττικής στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης και συνοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν στην διάθεση 12 απορριμματοφόρων προκειμένου να απομακρυνθούν τα απορρίμματα από το νησί μας.

Οι Δήμοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου, μας διέθεσαν τα απορριμματοφόρα τους προκειμένου να μεταφερθούν τα απορρίμματα του νησιού με το οχηματαγωγό ΦΟΙΒΟΣ το οποίο χορηγήθηκε δωρεάν από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και είχε ως σκοπό να μεταφέρουν αποκλειστικά τα απορριμματοφόρα του νησιού μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί μας, όμως το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από καταγγελία δημότη η οποία ενεργοποίησε τον Ν.4316/2014 που απαγορεύει την μεταφορά των απορριμματοφόρων και με τους επιβάτες. Επιπλέον, η επισκεψιμότητα στο νησί μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων.

Έπειτα από συνάντηση του Δημάρχου και του Κυρίου Λεφάκη νόμιμου εκπροσώπου της ΚΠΣ αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά των απορριμματοφόρων με το πλοίο ΦΟΙΒΟΣ προκειμένου να καθαριστεί άμεσα το νησί μας και να δοθεί προτεραιότητα από τούδε και στο εξής στις κιβωτάμαξες μεταφοράς απορριμμάτων που διαθέτει ο δήμος μας ενώ θα πραγματοποιείται εβδομαδιαίος προγραμματισμός για την εξασφάλιση θέσεων στα οχηματαγωγά πλοία της εταιρείας.

Έχουμε ζητήσει την εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης από τους αρμόδιους φορείς όπου είναι η χρήση μισθωμένου οχηματαγωγού ανοικτού τύπου με την αποκλειστική μεταφορά των απορριμματοφόρων του νησιού μας προς τον ΧΥΤΑ Φυλής. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Γαβρίλη Γιώργο, τον Δήμαρχο Φυλής κ.Χρήστο Παππού, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ.Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ.Νίκο Μελετίου, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής κ.Μπάμπαλο Νίκο, τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων κ.Νίκο Σαράντη, τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ.Σταύρος Τζουλάκης, τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ.Αναστάσιο Μαυρίδη, τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ.Χρήστο Βρεττάκο, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Σταύρο Κασιμάτη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους Δημάρχους Αττικής οι οποίοι ήθελαν να συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή επιχείρηση του Δήμου μας όμως δεν είχαν την δυνατότητα αυτή την χρονική αυτή περίοδο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους (οδηγούς και εργάτες) των αναφερόμενων Δήμων που βοήθησαν σε αυτήν την επιχείρηση καθαρισμού του νησιού μας. Τέλος, ευχαριστούμε τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού μας, τον Επόπτη καθαριότητας και τους υπαλλήλους του Δήμου μας που υπερέβαλαν εαυτό σε αυτήν μας την προσπάθεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png