Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις ημέρες του Aegina Fistiki Fest.

Ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας «Aegina Fistiki Fest» και λόγω της αναμενόμενης μεγάλης κίνησης επισκεπτών στους χώρους της έκθεσης που αναπτύσσονται κατά μήκος της παραλιακής οδού αλλά και σε όλους τους δρόμους και τα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης, αποφασίσθηκαν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου έως και το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου:

1) Πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού (και των δύο ρευμάτων) από Εκδοτήρια έως Παναγίτσα για τις ώρες: 10.30 – 14.00 και 17.30 – 00.30.

2) Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Μαραθώνα – Πέρδικα – Μεσαγρό – Αγία Μαρίνα για τις προαναφερόμενες ώρες θα πραγματοποιείται από τις περιφερειακές οδούς της πόλης, ενώ θα υπάρχει και ειδική σήμανση για τις παρακάμψεις προς εξυπηρέτηση των οδηγών.

3) Τις ίδιες περιφερειακές οδούς θα ακολουθούν στα συγκεκριμένα ωράρια και τα ΚΤΕΛ με δρομολόγια από και προς Μεσαγρό και Πέρδικα.

4) Σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας: α) Η μπλε γραμμή  θα πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγιά της (Εκδοτήρια – Κέντρο Υγείας – Εκδοτήρια), β) Η κόκκινη γραμμή (Εκδοτήρια – Λαζάρου Πλάκες), θα εξυπηρετείται από τους περιφερειακούς δρόμους και συγκεκριμένα θα ακολουθεί τη διαδρομή: Εκδοτήρια – Συνεταιρισμός – Λεούσιο – Μεριστός – Λαζάρου Πλάκες, γ) Η κίτρινη γραμμή (προς Φάρο) θα εξυπηρετείται από το mini bus του Δήμου και τροποποιείται ως εξής: Η αφετηρία της διαδρομής θα βρίσκεται στην Παναγίτσα και τα δρομολόγια πυκνώνουν και θα πραγματοποιούνται κάθε 15 λεπτά για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του πάρκινγκ του κτήματος Γκίκα. Η κίτρινη γραμμή θα λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ εξυπηρετώντας όλους όσους σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στο κτήμα Γκίκα (χωρητικότητας 300 θέσεων).


5) Ο εφοδιασμός των καταστημάτων, καθώς και η όποια μεταφορά με οχήματα από και προς την αγορά θα πραγματοποιείται είτε τις πρωινές ώρες και μέχρι τις 10.30, είτε τις μεσημεριανές ώρες από τις 14.00 έως τις 17.30.

6) Απαγορεύεται το παρκάρισμα αυτοκινήτων και δικύκλων κατά μήκος της παραλιακής οδού, στη Σπύρου Ρόδη καθώς και στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εμπορικής έκθεσης και της «διαδρομής των καλλιτεχνών», η οποία πραγματοποιείται σε 45 διαφορετικά σημεία. Για το συγκεκριμένο τετραήμερο, όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν τους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης δωρεάν.

Το Aegina Fistiki Fest αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την προβολή του νησιού μας. Αξίζει μια μικρή ταλαιπωρία μπροστά στα οφέλη από τη μεγάλη Γιορτή. Σας καλούμε να συνεργαστείτε, να αξιοποιήσετε τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης και να κινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Αίγινας
Παναγιώτης Ι. Κουκούλης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png