Ο Σύλλογος αποφοίτων 1ου Γυμνασίου Αθηνών στην Αίγινα.


Δελτίο Τύπου
Τα μέλη του Συλλόγου αποφοίτων του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Αθηνών επισκέφθηκαν την Αίγινα στίς 14 και 15/11/09 σε ενα ταξίδι- προσκύνημα  στον τόπο όπου τέθηκαν οι βάσεις του σύγχρονου Ελληνικού κράτους . Το Α Γυμνάσιο Αθηνών υπήρξε η φυσική συνέχεια του Κεντρικού Σχολείου της Αίγινας που ιδρύθηκε  και λειτούργησε κατά την Καποδιστριακή εποχή της Αίγινας (1828-1829) και υπήρξε το πρώτο  ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νεώτερης Ελλάδος. Ο Δήμαρχος Αίγινασ κ. Κουκούλης Παναγιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου α Γυμνασίου Αθηνών κύριος Αρταβάνης

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους  αντιπροσωπεία του Συλλόγου μετέβη στο Δημαρχείο Αίγινας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουκούλη στον οποίο και παρέδωσαν το μετάλλιο του Συλλόγου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν  με την φροντίδα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου στα Καποδιστριακά κτίρια ( Κυβερνείο , Ορφανοτροφείο , Ευνάρδειο , Προκαταρκτικό Σχολείο, Πύργος Μαρκέλλου , οικία Κανάρη ) ενώ δεν παρέλειψαν την Ιστορική Μητρόπολη της Αίγινας όπου ο π. Εμμανουήλ τούς μίλησε για τα γεγονότα της Καποδιστριακής εποχής και για το τεράστιο έργο σε όλους τούς τομείς που έγινε στην Αίγινα την εποχή εκείνη .

Τα μέλη του Συλλόγου  θα  επισκεφθούν επίσης το Μοναστήρι Αγίου Νεκταρίου και την Παλαιοχώρα, τον Ναό Αφαίας και άλλα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png