Ο Δήμος Αίγινας για την απώλεια του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαΐμη.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ο Δήμος Αίγινας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του χρυσού Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαΐμη που δόξασε τον ελληνικό αθλητισμό κατακτώντας στην ιστιοπλοΐα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960.
Ο Γιώργος Ζαΐμης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1937 και αφοσιώθηκε από νωρίς στον αθλητισμό. Με το σκάφος "Νηρεύς" στην κατηγορία Dragon και με πλήρωμα τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιντζόγλου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1960 στη Ρώμη. Το 1964 κατέκτησε την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με τους Εσκιντζόγλου και Μαγουλά, ενώ είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικό το 1968.
O Γιώργος Ζαϊμης ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενεργό μέλος στην Ενωση Συμμετασχόντων στους Ουμπιακούς Αγώνες, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.
Επίσης καταξιώθηκε και στον επαγγελματικό τομέα, ως επιχειρηματίας στη ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες yachting στη xώρα μας.
H απώλεια του Γιώργου Ζαϊμη αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό".
Ο Γιώργος Ζαΐμης είχε επιλέξει τα τελευταία χρόνια να μένει μόνιμα στην Αίγινα στην περιοχή των Αγίων, ενώ συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας. Η σεμνή παρουσία του και το ήθος του γίνονται παράδειγμα και μέτρο για τους σημερινούς αθλητές της χώρας μας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png