Την προσωρινή διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Αίγινας με τα λιμάνια του Πόρου και των Μεθάνων, ζήτησε με επιστολές του σε Πλακιωτάκη και Χαρδαλιά ο δήμαρχος Αίγινας.


Σε Δελτιό Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος Αίγινας, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς αναφέρεται στην διακοπή της ακτοπλοϊκής "διασύνδεσης" της Αίγινας με τον Πόρο και τα Μέθανα, για την οποία συνομίλησε με εκπρόσωπο της Saronic Ferries και απέστηλε επιστολές στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Παράλληλα, ζήτησε την διακοπή του κατάπλου σε ημεροπλοίο που επισκέπτεται την Αίγινα στο λιμάνι το Πόρου και καλεί τους επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους καταστηματάρχες και ακολουθούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ αναφέρει ότι όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί από το Κέντρο Υγείας Αίγινας για έλεγχο είναι αρνητικά στον κορονοϊό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Μετά από συνομιλία που είχα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας πλοίων Σαρωνικού, απέστειλα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με κατεπείγουσα έκκληση, την προσωρινή αποδρομολόγηση της διασύνδεσης του Λιμένα Αίγινας με τους Λιμένες Πόρου και Μεθάνων αντίστοιχα.
Επίσης, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αγκιστρίου κ. Γιάννη Αθανασίου ζητήσαμε από τον πλοιοκτήτη του ημερόπλοιου ΑΝΝΑ ΙΙ, το οποίο πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές (κάθε Τρίτη και Πέμπτη) με αναχώρηση από Κινέττα ή από Ίσθμια και προορισμό τον Πόρο, το Αγκίστρι και την Αίγινα, όπως ματαιώσει τις αφίξεις του στον Πόρο για δύο εβδομάδες. Μετά από διαβουλεύσεις με το συμβεβλημένο Τουριστικό πρακτορείο το αίτημά μας έγινε αποδεκτό.
Θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι ο Δήμος Αίγινας διατηρεί καθημερινή επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας κι έως αυτή την στιγμή, όλα τα δείγματα που έχουν αποσταλεί για έλεγχο COVID 19 σε νοσοκομεία αναφοράς του ΕΟΔΥ είναι αρνητικά.
ΚΑΛΩ όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και με εμπορικές δραστηριότητες όπως ακολουθούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, οι οποίες ορίζονται με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.48976/31-7-2020 και αφορούν κανόνες τήρησης αποστάσεων κι άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας.
 
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αίγινας
Γιάννης Π. Ζορμπάς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png