Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς στη συνάντηση εργασίας των δημάρχων του Δικτύου Π.Ε. Νήσων, με την συμμετοχή του κ. Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου.

Δελτίο Τύπου.
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου μεταξύ των Δημάρχων, εκπροσώπων Δημάρχων, τεχνικών συμβούλων, νομικών συμβούλων και στελεχών του Δικτύου Νήσων του προγράμματος LEADER της Περιφερειακής Ενότητας νήσων Αττικής παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου υπό την φιλοξενία του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γεώργιου Παναγόπουλου.

Στην συνάντηση εκφράστηκαν οι προτάσεις των Δημάρχων στον υπουργό για ουσιώδη θέματα αυτοδιοίκησης, όπως η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, εσωτερικής Διοίκησης των ΟΤΑ Α’ βαθμού, ο προγραμματισμός προσλήψεων για την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων, η αναθεώρηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα κ.α.

Ο υπουργός ενημέρωσε για τις επικείμενες ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών, για την βελτίωση της οικονομικής κι αναπτυξιακής λειτουργίας των Δήμων. Βασικό επίσης θέμα της σύσκεψης ήταν η δυνατότητα ίδρυσης αναπτυξιακής εταιρίας με μετόχους τους νησιωτικούς Δήμους του Αργοσαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Η αναπτυξιακή εταιρία θα αποτελείται από Τεχνική Υπηρεσία με εξιδεικευμένο επιστημονικό προσωπικό με στόχο να λειτουργεί ως Πολεοδομία (υπηρεσία δόμησης και χωροταξίας), καθώς και την εκπόνηση- ωρίμανση τεχνικών μελετών μεσαίας και μεγάλης κλίμακας για λογαριασμό των νησιωτικών δήμων. Οι δήμοι θα επιδοτηθούν με το χρηματικό ποσόν των 150.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή τους σε εταιρικά σχήματα συνεργασίας των Δήμων της επικράτειας. Επίσης, θα προγραμματιστεί παρουσίαση σε κάθε Δήμο για να ενημερωθούν τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, οι πολιτικές παρατάξεις, καθώς κι οι Νομικές υπηρεσίες.

Το ΥΠ.ΕΣ. υπό την διοίκηση του υπουργού κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού κ. Θόδωρου Λιβάνιου, θέτει τους Δήμους και ιδιαίτερα τους μικρούς και νησιωτικούς δήμους σε καινοτόμο θεσμοθετημένη τροχιά για την ευέλικτη και δυναμική συμμετοχή τους σε συνεργατικά εταιρικά σχήματα με σκοπό την νομοτελειακή ανάπτυξη και την αυτοτέλεια τους.
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αίγινας
Γιάννης Π. Ζορμπάς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png