Δήμος Αίγινας. Η Αίγινα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η Αίγινα τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών υπό αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας (Αριθμ. Απόφασης 67269/13-10-2020 Υπ. Εσωτερικών).
Εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου και μόνο οι σημαιοφόροι των σχολείων παραβρέθηκαν στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατόπιν μετέβησαν πεζή στην Πλατεία Εθνεγερσίας, όπου πραγματοποιήθηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων με τον Μουσικό Σύλλογο ΜΟΥΣΑ να αποδίδει τιμές, δεδομένου ότι η Αίγινα βρίσκεται στο επιδημιολογικό επίπεδο 2.
Οι εκδηλώσεις έληξαν χωρίς την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Φ7/ΦΜ/143840/Δ1 - 21- 10-2020.
Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Αίγινας Διασενούλα Αξιώτη για την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου, καθώς και τον Μουσικό Σύλλογο ΜΟΥΣΑ για το εορταστικό κλίμα που προσέδωσε στην ημέρα μνήμης και τιμής της 28ης Οκτωβρίου 1940.