Δήμος Αίγινας. Αρνητικά τα δείγματα από την ιχνηλάτηση των στενών επαφών των πρόσφατων κρουσμάτων.

Δήμος Αίγινας. Δελτιό Τύπου.
Σε συνέχεια της από 18 Νοεμβρίου ενημέρωσης για την διασπορά του κορωνοϊού στο νησί μας και στα πλαίσια της ιχνηλάτησης των πρόσφατων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, πραγματοποιήθηκε στις στενές επαφές τους δειγματοληψία για έλεγχο μοριακής ανάλυσης (PCR), όπου όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Κανένας από τους διαγνωσμένους θετικούς συμπολίτες μας δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας του και όλοι συνεχίζουν τον κατ’ οίκον περιορισμό τους.
Ο Δήμος Αίγινας κι η Επιτροπή Υγείας έχει καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Μετά τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, διαπιστώνουμε ότι κανείς δεν είναι στο «απυρόβλητο» και ότι οι ηλικίες 18-39 είναι πρώτες σε κρούσματα, ενώ και οι ηλικίες 40-50 αποδεικνύονται πλέον ευάλωτες.
Σας καλούμε,
Να φοράτε την μάσκα σε εξωτερικούς και κλειστούς χώρους,
Να απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας,
Να παραμένετε στο σπίτι έστω κι αν παρουσιάζετε λίγα δέκατα, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση πιθανής ίωσης στους συνανθρώπους μας,
Να τηρείτε τις αποστάσεις για αποφυγή συγχρωτισμού,
Να φροντίζετε για τον αερισμό των κοινόχρηστων χώρων συνεχώς.
Η σκέψη μας ήταν και θα είναι σε εσάς, σε οποιαδήποτε κρίσιμη για την κοινωνία μας στιγμή. Ευχόμαστε να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή περίοδος και με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο σε εσάς και τις οικογένειές σας.