Δημόσια συζήτηση με θέμα το λιμάνι της Αίγινας.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η πρωτοβουλία  της Δημοτικής Αρχής να προκαλέσει δημόσια συζήτηση με θέμα: ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΝΑΣ  – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και ουσιαστική.

Η μαζική προσέλευση των Δημοτών του νησιού μας  καθώς και η εκπροσώπηση σχεδόν όλων των φορέων,  ενώσεων και δημοτικών παρατάξεων του τόπου μας, καταδεικνύει την έντονη κινητοποίηση που υπάρχει για το μεγάλο πρόβλημα του λιμανιού.

Η παρουσία, συμμετοχή και συμβολή στο γόνιμο διάλογο, του Βουλευτή κ. Δ. Καρύδη, του εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Ροΐδη, του εκπροσώπου του Νομάρχη Πειραιά Αντινομάρχη κ. Π. Τριανταφύλλου, του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Σ. Σπυρίδωνα και των αρχαιολόγων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κ. Κουτσούμπα και κ. Τριανταφυλλίδη,  αποδεικνύει την μεγάλη ευαισθητοποίηση που υπάρχει από πλευράς πολιτείας αυτή την περίοδο. Και αυτό είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Από τον  μελετητή Λιμενολόγο κ. Σ. Ανδριάνη προτάθηκαν δύο λύσεις: η επέκταση του προβλήτα του λευκού φανού καθώς και η κατασκευή κυματοθραύστη που είχε προταθεί και παλαιότερα. Όπως διαφάνηκε από την παρουσίαση και τη συζήτηση με τη συμμετοχή των παρόντων πρώην προέδρων του Λιμενικού Ταμείου και των πλοιάρχων που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, η λύση του κυματοθραύστη είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Τέλος, η  ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζει  πλέον η κοινωνία της Αίγινας  το πρόβλημα και η ομόφωνη τοποθέτηση όλων των φορέων υπέρ της λύσης του κυματοθραύστη, συνιστούν βασική προϋπόθεση - που έλλειπε μέχρι πρόσφατα – ώστε να γίνει δεκτό από την πολιτεία το δίκαιο αίτημα των Αιγινητών.

Αποτιμούμε  αυτές τις εξελίξεις ως ιδιαίτερα  θετικές και συνεχίζουμε με πίστη  και ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τον αγώνα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια να προχωρήσει το έργο κατασκευής λιμένα στο Λεόντι, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της Αίγινας, ζητούν το αυτονόητο: Ασφάλεια επιβατών και πλοίων. Το λιμάνι της Αίγινας να γίνει επιτέλους λιμάνι!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png