Οι κληρώσεις για τα κληροδοτήματα Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά.


Ημέρα μνήμης η σημερινή για του ευεργέτες του Δήμου Αίγινας, για όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσέφεραν στο Δήμο του νησιού μας και ειδικά για εκείνους που διέθεσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία ώστε ο Δήμος να μπορεί να μεταφέρει στις γενιές που θα ακολουθήσουν τη δυνατότητα να έχουν ένα βοήθημα σε σπουδές, οικογενειακή αποκατάσταση και άλλους κοινωφελείς στόχους. Έτσι σήμερα στις 10 το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας έγινε το ετήσιο μνημόσυνο όλων όσων συνέδραμαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους σε αυτούς.

Παρακολουθήστε τη διαδικασία της κλήρωσης στο video που ακολουθεί:


Ένας φόρος τιμής και πάνω από όλα μνήμης για τους: Ταρσίτσα Θωμαΐδου, Ιουλία Κάτσα, Παντελή & Αρτέμιδος Κάππου, Σπύρου και Άννας Αλυφαντή, Διονυσίου και Ξανθούλας Κρητικού, Ιωάννη Γκίκα, Λεωνίδα Γκίκα, Βιργινίας Γκίκα, Μακρίνας Μοναχής, Νικολάου Ζωγράφου, Νικολάου Χριστόπουλου, Δημητρίου & Δέσποινας Γιαννούλη, Πολύμνιας Ηρειώτη, Λεονάρδου & Έλλης Λαδά, Βασιλικής Ντρε, Γεωργίου & Ελένης Καλαμάκη, Ελευθερίου Σώρρου, Δημητρίου Καλαμάκη, Γεωργίου Μούρτζη, Φίλιππα Ρεκλείτη, Αλεξάνδρου & Αντωνίου Ανδρούτσου.


Μετά το πέρας του μνημόσυνου, στο δημαρχιακό κτήριο έγιναν οι κληρώσεις για δύο κληροδοτήματα που αφορούν αυτά της Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά. Και τα δύο έχουν ως στόχο την οικονομική ενίσχυση για κοριτσιών από το νησί της Αίγινας. Η οικονομική ενύσχηση που προέρχεται από τα κληροδοτήματα είναι 14.400 ευρώ από το κληροδότημα του Λεονάρδου Λαδά και 6.000 ευρώ από το κληροδότημα της Ιουλίας Κάτσα. Ο δήμαρχος της Αίγινας κύριος Παναγιώτης Κουκούλης, ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκομένους στη σημερινή κλήρωση, ότι σε συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής για τα κληροδοτήματα του Δήμου πάρθηκε η απόφαση να ενισχυθεί με 15.000 ευρώ από το Ράκειο κληροδότημα μία κοπέλα από την Αίγινα που σπουδάζει ιατρική. Ο κύριος Κουκούλης έκανε επίσης αναφορά στις εξελίξεις που σχετίζονται με το κληροδότημα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου που βρίσκεται στην οδό Νίκης στην Αθήνα και για πολλά χρόνια έχει μείνει χωρίς να αποφέρει στο Δήμο του νησιού αυτά που θα έπρεπε. Θα γίνει διαγωνισμός ώστε να οριστεί ο ανάδοχος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε επίσης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ Στενάκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως στις μέρες μας η προίκα αποτελεί ένα αναχρονιστικό φαινόμενο και πως θα έπρεπε ένα μέρος των χρημάτων να χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το θέατρο και τις υποδομές του Δήμου. Επίσης πρότεινε την πραγματοποίηση μιας ημερίδας για τους ευεργέτες του Δήμου με σκοπό οι κάτοικοι του νησιού να γνωρίσουν και τα κληροδοτήματα και τους σκοπούς τους. Τέλος χαιρέτησε τη διαχειριστική επιτροπή για τις ενέργειες της που αφορούν το κληροδότημα της Ταρσίτσας Θωμαΐδου.

Στη διαδικασία της κλήρωσης, για το κληροδότημα της Ιουλίας Κάτσα έγιναν συνολικά 28 αιτήσεις από τις οποίες έγιναν δεκτές οι 21. Οι τυχερές που ανέδειξε η κλήρωση ήταν οι: Πάλη Μαρία του Σώζοντα (αριθμός λαχνού 7) Κασιμάκη Ξανθή Νεκταρία του Νεκταρίου (αριθμός λαχνού 2), Κουκούλη Σοφία του Αγγέλου (αριθμός λαχνού 19). Για το κληροδότημα του Λεονάρδου Λαδά έγιναν 19 αιτήσεις και δεκτές οι 17. Τυχερή η δεσποινίδα Κάππου Ευθυμία του Ευαγγέλου (αριθμός λαχνού 9) η οποία μετά το γάμο της θα λάβει το ποσό των 14.400 ευρώ. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός που συνοδεύει το όνομα των δικαιούχων στο λαχνό προκύπτει από τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κύριοι Γιάννης Πούντος και Νικόλαος Πτερούδης, η δημοτική σύμβουλος κυρία Μαρία Γιαννοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Τρύφων Γκότσης, ο πρωτοπρεσβύτερος και ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png