Ο Δήμος Αίγινας για το της έργο της ανάπλασης της παραλίας.

Δήμος Αίγινας - Δελτίο Τύπου.
Μια μικρή ομάδα ατόμων, υποκινούμενη από μικροπολιτικά και ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να σταματήσει το σημαντικό έργο ανάπλασης της παραλιακής λεωφόρου της Αίγινας. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, για άλλη μια φορά, έχει τεθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σκλάβαινας, ο οποίος, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επαγγελματικής  Ένωσης της Παραλίας και αφού παραπλάνησε τους συναδέλφους του (όπως οι ίδιοι απερίφραστα δηλώνουν), επιχειρεί να παρακωλύσει για άλλη μια φορά Δημοτικό Έργο.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει απερίφραστα ότι, τέτοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις του συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου και της ολιγάριθμης ομάδας των συνοδοιπόρων του, που ζημιώνουν τους πολίτες της Αίγινας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Η αναστολή των εργασιών, την οποία προκάλεσαν οι αχαρακτήριστες ενέργειες και μεθοδεύσεις, δεν θα εμποδίσει την ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο της ανάπλασης της παραλίας είναι καθόλα νόμιμο.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια. Έγιναν διαβουλεύσεις με τους φορείς και τους πολίτες, εγκρίθηκαν οι μελέτες, έγιναν όλες οι νομιμοποιητικές διαδικασίες, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, δημοπρατήθηκε νόμιμα, κατέπεσαν όλες οι ενστάσεις και αποκρούσθηκαν όλες οι προσφυγές, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση νομίμως και εγκαταστάθηκε νομίμως ο εργολάβος του έργου. Όλα όσα επιπλέον ζητήθηκαν - εξαιτίας των μηνύσεων και καταγγελιών – εστάλησαν αμέσως στα αρμόδια όργανα. Δεν υπάρχει κανενός είδους παράνομη ή παράτυπη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής. Το έργο είναι τυπικά και ουσιαστικά νόμιμο.

Το έργο θα γίνει

Όσες τρικλοποδιές και αν μας βάλουν τα συμφέροντα (πολιτικά ή οικονομικά), το έργο θα γίνει. Και αυτό, διότι το επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών, διότι το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία όσων εργάζονται ή έχουν επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή. Το έργο αυτό φροντίσαμε ώστε:

α) να βελτιώνει την αισθητική και αναβαθμίζει την εικόνα του παραλιακού μετώπου,

β) να δίνει περισσότερους χώρους στους πεζούς αφού δημιουργεί άνετα πεζοδρόμια και προς την πλευρά των κτιρίων και προς την πλευρά του δρόμου,

γ) να περιορίζει δραστικά την απαράδεκτη εικόνα ανεξέλεγκτου παρκαρίσματος αυτοκινήτων και δικύκλων στην ομορφότερη περιοχή του νησιού που οφείλουμε να την προστατεύουμε και

δ) να μην ζημιώνει κανέναν από τους επιχειρηματίες της περιοχής, αντίθετα να τους ευνοεί όλους, άλλους λιγότερο και άλλους λίγο περισσότερο.

Το έργο θα γίνει στην ώρα του

Στη θητεία μας έγιναν οι περισσότερες αντιπολιτευτικές προσφυγές και καταγγελίες που έγιναν ποτέ σε Δημοτική Αρχή, με μόνο στόχο να καθυστερήσουν και να περιορίσουν το έργο μας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήσαμε με τους επιχειρηματίες της παραλίας στη συνάντηση στο Δημαρχείο στις 2 Μαρτίου 2010. Αποδείχθηκε ότι το έργο  μπορεί να προχωρήσει με μεγάλη ταχύτητα. Είμαστε συνεχώς σε συνεννόηση με όλους και είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το έργο χωρίς να προκαλέσουμε ζημιές στις επιχειρήσεις. Αυτοί που προκαλούν ζημιές στις επιχειρήσεις και στον τόπο μας είναι αυτοί που μηχανεύονται διάφορα γελοία τρικ για να μας φρενάρουν. Είναι οι ίδιοι όμως που καταδικάζονται στις συνειδήσεις των πολιτών.

Δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε πάση θυσία, με όποιο κόστος, στην ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Δεν μας φοβίζουν ούτε οι απειλές, ούτε οι μηνύσεις. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Αίγινα δεν ζει στην εποχή του μεσοπολέμου. Υπάρχει νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση που οφείλει να εκτελέσει το έργο για το οποίο έχει ψηφιστεί από τους πολίτες. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η παρούσα Διοίκηση έχει ως αποκλειστικό γνώμονα των δράσεων της τα συμφέροντα των δημοτών.

Δεν παραιτούμαστε από τις προσπάθειες και τον αγώνα.
Στο τέλος πάντα νικά το λογικό, το δημοκρατικό, το αξιοπρεπές, το δίκαιο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png