Υποβλήθηκε η πρόταση για την χρηματοδότηση της πράξης: "Αποχέτευση ακάθαρτων υδάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αίγινας".

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 υποβλήθηκε ηλεκτρονικά η πρόταση του Δήμου Αίγινας στην πρόσκληση «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στου οικισμούς Γ´ προτεραιότητας» στην Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ προς αξιολόγηση και έγκριση για χρηματοδότηση της πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Αίγινας».

Η υποβολή της πρότασης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και η εκπόνηση της σχετικής μελέτης ξεκίνησε το 2012, μετά από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Ακολούθησαν συμπληρωματικές μελέτες για την πλήρωση και ωρίμανση της αρχικής μελέτης, καθώς και μελέτη διερευνητικών θέσεων για την υλοποίηση ιδιωτικών συνδέσεων, όπου συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου (δηλαδή το κόστος σύνδεσης των κατοικιών, καταστημάτων, και των υπολοίπων χρηστών συμπεριλαμβάνεται στην συνολική δαπάνη του έργου).

Η πράξη συνολικού Προϋπολογισμού 35.968.720,70€, αποτελείται από: α)την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας, β)την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας, με πρόβλεψη την κατάληξη των λυμάτων των οικισμών Κυψέλης, Κοντού, Πέρδικας, Σφεντουρίου, γ) τα έργα προσαγωγής που αποτελούνται από έξι αντλιοστάσια μετά των καταθλιπτικών αγωγών τους, τα έργα διάθεσης, καθώς και το έργο οδοποιίας πρόσβασης στην Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων.

Η κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης της Αίγινας είναι έργα πνοής, με καθοριστική συμβολή στη σαφή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Στοχεύουμε στην έγκριση και την χρηματοδότηση του υφιστάμενου σχεδιασμού από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, κάνοντας σαφές ότι η Αίγινα αναβαθμίζεται σημαντικά, τόσο περιβαλλοντικά, όσο και τουριστικά, καθώς οι εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών και τα δίκτυα αποχέτευσης αποτελούν ασπίδα θωράκισης του μοναδικού φυσικού πλούτου που διαθέτει το νησί μας και αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png